Pohod po Trški gori, zbor pred Kmetijsko šolo Grm Sevno

23.9.2020 | 16:00

TRŠKOGORSKE LEPOTE NA DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Sreda, 23. 9. 2020

Planinsko društvo Krka Novo mesto vas vabi, da se nam pridružite na pohodu po Trški gori, s katerim bomo obeležili nov slovenski praznik DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA. 23. septembra 2000 je na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zazvenela slovenska himna, ko sta Luka Špik in iztok Čop takrat še mladi državi priveslala zlato kolajno. Skupaj z njima se je zlata razveselil tudi Rajmond Debevec. Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez je zato dalo pobudo za nov državni praznik, ki ga bomo obeležili na najboljši možni način – z lastno telesno dejavnostjo. Šport nas povezuje in šport nas z vsemi pozitivnimi učinki tudi nagrajuje.

ODHOD:

Ob 16. uri izpred Kmetijske šole Grm na Bajnofu.

POTEK TURE:

Pot bomo začeli pred vhodom v Dijaški dom Grm. Podali se bomo po poti mimo kozolca, skozi gozd in vinograde v Črešnice. Na kratko se bomo ustavili pri slapu Kobila in se skozi gozd povzpeli do cerkve na Trški gori. Po krajšem počitku se bomo sprehodili mimo zidanic do izhodišča. Hoje bo za 3 ure.

Na Bajnof se bomo vrnili predvidoma ob 19. uri.

Potrebovali boste dobro obutev - visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika.

CENA:

/

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Najkasneje do ponedeljka, 21. 09. 2020

* vsak torek v društveni pisarni med 16. in 18. uro

* po elektronski pošti: pd.krka.nm@gmail.com, zraven pripišite

vašo telefonsko številko

* na GSM: 040 202 941 Andreja Bartolj Bele.

VODENJE:

Pohod bova vodila Anton Progar in Andreja Bartolj Bele.

Za Planinsko društvo Krka Novo mesto pripravila Andreja.