Bron za Dolenjca na kadetskem DP, za naslove tudi rekreativci in veterani

22.9.2020 | 08:40

Uroš Slatinšek in bronasta s kadetskega DP

Uroš Slatinšek in bronasta s kadetskega DP

Bron za Dolenjca na kadetskem DP, za naslove tudi rekreativci in veterani

Po uspehu Domna Zupančiča, ki je na nedavnem mladinskem DP osvojil bronasto medaljo v igri dvojic, je bil tudi ta konec tedna za mlade namizno teniške upe Športnega društva SU Novo mesto zelo uspešen. Na kadetskem DP v Lučah sta bronasto medaljo v igri dvojic osvojila Andraž Zupančič in Mark Gazvoda. ŠD SU pa je v Športnem centru Livada uspešno izpeljal DP za rekreativce in veterane.

Nove izkušnje za mlade upe in za piko na i nova medalja

Na kadetskem prvenstvu v Lučah se je za naslove najboljših pomerilo 138 kadetov in kadetinj, barve novomeškega društva pa so zastopali Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Timotej Fink, Jure Gruden, Lana Slatinšek, Neža Gazvoda in Neja Gazvoda.

V posamični konkurenci je bil od SU-jevcev najuspešnejši Mark Gazvoda. Uvrstitev od 5. do 8. mesta v Sloveniji je, ob dejstvu, da bo v tej kategoriji igral še celo sezono, zavidanja vredna. Andraž Zupančič in Lana Slatinšek sta se uvrstila od 9. do 16. mesta. Andraž bo prav tako igral še to sezono v tej kategoriji, medtem ko bo Lana lovila medalje naslednji teden še v kategoriji mlajših kadetinj. Maj Murn je zmagal v skupini, a nato izgubil v prvem dvoboju finalne skupine in se tako uvrstil od 17. do 32.mesta. Neja, Neža, Timotej in Jure se niso uvrstili iz skupin, a so vseeno zmagali vsak po eno tekmo v svojih skupinah.

V parih sta za največji uspeh poskrbela Andraž Zupančič in Mark Gazvoda, ki sta šele v polfinalu morala priznati premoč domačinoma Vovk Petrovskemu in Čoparju po hudem boju z 1:3 v setih. Lana Slatinšek je v navezi z Evo Horvat (Murska Sobota) obstala tik pred bojem medaljo in se uvrstila od 5. do 8. mesta. Maj Murn se je z Janom Kromarjem (Mengeš) uvrstil od 9. do 16. mesta. Sestri Neja in Neža, za kateri je bil to premierni nastop na kadetskem DP, sta se prav tako uvrstili od 9. do 16. mesta. Zelo lep rezultat za njiju in dobra popotnica za naslednji teden, ko bosta skupaj igrali na DP za mlajše kadetinje. V mešanih parih so se trije pari ŠD SU uvrstili od 9. do 16.mesta: Lana Slatinšek in Mark Gazvoda, Maj Murn v navezi z Ano Gergek (Kema) in Andraž Zupančič z Emo Crnkovič (Kema).

»Prav vsi igralci so pokazali dobre igre. Mark in Lana sta odigrala vrhunsko. Medaljo Marka in Andraža sem potihoma pričakoval, ker se res dobro ujameta. Naslednji vikend bo DP za mlajše kadete in kadetinje, tako da nas čaka ta teden še 'piljenje forme' potem pa znova napad na katero od medalj,« je povedal trener Uroš Slatinšek.

Najboljša na državnem prvenstvu sta bila Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokič (Letrika), ki sta oba osvojila tri naslove državnih prvakov (posamezno, v parih in mešanih parih).

SU-jevci tudi uspešni organizatorji

Športno društvo SU pa je bilo ta konec tedna organizator državnega prvenstva za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. V Športnem centru Livada je tekmovanje potekalo brez gledalcev, udeležilo pa se ga je 114 igralk in igralcev. Poleg odličij za osvojena mesta na DP je Janez Zore podelil tudi pokale najboljšim na lestvici za preteklo sezono. Kdo so bili najboljši rekreativci in veterani v posameznih starostnih kategorijah, pa si lahko pogledate na spletni strani ŠD SU.

S.G. / Foto: ŠD SU

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava