DL: Ob sumljivih romskih obiskih na njivah - Zapišite, kar opazite

20.9.2020 | 18:00

Kot smo poročali na dolenjskilist.si, gredo na PU Novo mesto ne le s policisti, pač pa tudi s konji in psi nad ''obiralce'' poljščin. (foto: arhiv, PU NM)

Kot smo poročali na dolenjskilist.si, gredo na PU Novo mesto ne le s policisti, pač pa tudi s konji in psi nad ''obiralce'' poljščin. (foto: arhiv, PU NM)

DL: Ob sumljivih romskih obiskih na njivah - Zapišite, kar opazite

Vse pogostejše pritožbe nad Romi, ki se znašajo nad njivami – Svetniki: registrska tablica bi lahko sporočala več, če bi imela oznako voznikovega domačega območja

V zadnjem času je vse več pritožb glede Romov, ker uničujejo pridelek na njivah, so opozorili na nedavni seji metliškega občinskega sveta, ki jo je župan Darko Zevnik tudi tokrat sklical v Kulturnem domu v Metliki.

Navzočega komandirja policijske postaje Metlika Dušana Brodariča ta informacija ni presenetila. Pustošenje polj je lahko povezano tudi z morebitnimi obiskovalci v bližini. Zato je v odzivu na razpravo sveta predlagal, naj bodo občani pozorni na vse, kar je v njihovi okolici sumljivega. Policija sicer skrbno spremlja razmere na terenu. Seveda ne more zaznati in odkriti vsega, ker ima veliko nalog, med drugim varovanje približno sedemdeset kilometrov državne meje, kolikor je je v Beli krajini. Brodarič je tudi rekel, naj prebivalci zapišejo registrske oznake sumljivih avtomobilov in to javijo policiji.

Svetniki so se strinjali, da je ta podatek, se pravi registrska oznaka vozil, koristen pri odkrivanju storilcev kaznivih dejanj. Toda registrske oznake bi bile v tem pogledu boljši napotek policiji, če bi kazale, s katerega registrskega območja prihaja lastnik vozila, so menili svetniki, zato je eden od njih menil, naj bi iz Metlike pristojnim v državi predlagali spremembo obstoječih pravil, po katerih lahko ista tablica ostane na avtomobilu tudi ob menjavah lastništva. Po svetnikovem predlogu naj bi v Sloveniji znova veljalo, da mora lastnik vozila imeti registrsko oznako svojega domačega območja. Komandir policijske postaje Metlika Dušan Brodarič je k razpravi predlagal, naj v danih razmerah občani sodelujejo s policijo, policisti se bodo udeležili tudi sestankov po krajevnih skupnostih, če jih bodo organizatorji povabili tja.

Članek je bil objavljen v 30. številki Dolenjskega lista 23. julija 2020

M. Luzar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava