DL: Zakaj se po Šmihelu vozi prazen vlak?

19.9.2020 | 16:40

Foto: arhiv; M. M.

Foto: arhiv; M. M.

Majda iz Novega mesta nas je poklicala s pripombo glede voznega reda potniškega vlaka med postajama Novo mesto Kandija in Novo mesto Šmihel. Kot pravi, je bilo postajališče Novo mesto Šmihel odprto pred dvema letoma in je namenjeno predvsem dijakom in zaposlenim na Šolskem centru Novo mesto, vlak pa bo besedah gospe Majde občasno vozi samo med postajališčema Kandija in Šmihel. Se pravi, ne le da se tam ustavlja takrat, ko je na redni liniji Ljubljana–Metlika, ampak se vozi od enega omenjenega postajališča do drugega in nazaj. To se ji zdi v času počitnic, ko je vlak večinoma povsem prazen, nesmiselno (enako naj bi bilo tudi v času, ko so bile zaradi epidemije zaprte šole), saj s tem nastajajo nepotrebni stroški. Druga težava, na katero opozarja naša bralka, je ta, da zaradi pogoste vožnje med postajališčema pri postaji Kandija, kjer železnica prečka Westrovo ulico, po nepotrebnem nastajajo prometni zastoji.

Iz službe za odnose z mediji na Slovenskih železnicah so nam odgovorili, da navedbe gospe Majde ne držijo in da vlaki ne vozijo le med navedeno postajo in postajališčem. »Vlaki na dolenjski progi vozijo po voznem redu in objavljenih koledarjih voženj. V poletnem oziroma počitniškem voznem redu, kot je navedeno v koledarju voženj, 'šolski vlaki' ne vozijo,« pravijo na Slovenskih železnicah.

Članek je bil objavljen v 30. številki Dolenjskega lista 23. julija 2020 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

20.9.2020Oceni vl 

SŽ bi morale nujno premisliti glede prepolnih vlakov, ko se vozijo v šolo dijaki. Tudi to bi pripomoglo k dvigu prepoznavnosti javnega prometa in seveda tudi k varnosti glede korone. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava