FOTO: Praženi krompir dišal na daljavo

17.9.2020 | 14:20

Tokrat smo pripravili pražen krompir v manjših količinah kot običajno

Tokrat smo pripravili pražen krompir v manjših količinah kot običajno

FOTO: Praženi krompir dišal na daljavo
FOTO: Praženi krompir dišal na daljavo

Prva sobota v septembru je že 20. leto zapored dan, ko se zberejo ljubitelji praženega krompirja pod okriljem Društva za priznanja praženega krompirja kot samostojne jedi, in pripravijo sto in eno različico te priljubljene domače jedi.

Letos bi moral festival potekati v domači Sevnici. Zaradi razmer z boleznijo covid19 so Sevničani odpovedali organizacijo le-tega. Seveda pa v Društvu za priznanje praženega krompirja niso vrgli puške v koruzo, ampak so organizirali dogodek na daljavo – družili se bomo lokalno, povezali pa virtualno, preko videokonferenc, je bil njihov napotek. Povabilu so se odzvale tri gostilne in 24 ekip v lastni organizaciji širom po Sloveniji. Kar štiri od teh ekip smo iz Tržišča - Klub ljubiteljev starih vozil Mirenske doline, Aktiv kmečkih žena Tržišče, Društvo upokojencev Tržišče in Turistično društvo Tržišče.

Krasna sobota je bila kot nalašč za ta že tradicionalen dogodek na prostem. Zbrali smo se pri prostorih društva Hrast v Tržišču in si razporedili mize z ustrezno varnostno razdaljo. Tokrat smo pripravili pražen krompir v manjši količini kot običajno, saj smo na pokušino povabili le svoje domače in znance. Vseeno pa so lahko poskusili vse štiri različice slastnega praženega krompirja.

Za veselo razpoloženje je skrbel mladi harmonikar Žan Knez. Skupina Mlade žurerke iz Tržišče pa je s svojimi nastopi še dodatno popestrila sobotno druženje.

Zahvaljujemo se društvu Hrast, da so odstopili prostor za izvedbo dogodka. In zahvala vsem članom društev in podpornikom, ki so sodelovali pri dogodku.

Upajmo, da se naslednje leto ponovno srečamo v normalnih razmerah.

Za AKŽ, DU, društvo Hrast, TD Tržišče Janja Seničar Tratar
foto: Stane Markovič

Galerija

_zzzzprazeni (1)
_zzzzprazeni (2)
_zzzzprazeni (3)
_zzzzprazeni (4)
_zzzzprazeni (5)
_zzzzprazeni (6)
_zzzzprazeni (7)
_zzzzprazeni (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava