S ŠKISom do čiste Slovenije

17.9.2020 | 08:50

S ŠKISom do čiste Slovenije

S Škisom do čiste Slovenije je projekt, ki ga sestavljajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, izvajajo pa jih lokalni študentski klubi. S projektom želimo spodbuditi k varovanju okolja in vzdrževanju čistejših površin v lokalnih okoljih, s tem pa prispevati k čistejšemu okolju na nacionalni ravni.

Skrb za okolje in boj proti globalnemu segrevanju je v zadnjem času čedalje bolj pereč problem. Vse več mladih pa se tega zaveda, kar je zelo spodbudno in pomembno za prihodnost vseh nas. Seveda bi težko dosegli očitne spremembe iz danes na jutri, a vendar lahko vsak posameznik stori korak naprej k varovanju okolja. Zavedamo se, da se v zadnjem času uporaba plastike povečuje, s tem pa na žalost tudi eksponentno narašča odpadna plastika. Nemalokrat se zgodi, da ta konča kar v naravi.

Projekt S Škisom do čiste Slovenije izvajamo prvič, vendar ni zato nič manj pomemben; ravno nasprotno, skrajni čas je že, da družba ozavesti, da je življenje v čistem okolju zelo pomembno in je temu potrebno nameniti pozornost. S tem projektom želimo spodbuditi študentske klube in posameznike, da začnejo s spremembami za boljši jutri v svojem lokalnem okolju, saj se tako začne vsaka velika sprememba.

Tako bomo s pomočjo lokalnih študentskih klubov organizirali čistilne akcije po Sloveniji, odvijale pa se bodo 19. in 20. septembra, saj je ravno 19. september svetovni dan čistilnih akcij, nekatere pa bodo izvedene tudi kasneje. Pri čistilnih akcijah bodo sodelovali študentski klubi iz vse Slovenije, in sicer: Notranjski študentski klub, Klub izolskih študentov in dijakov, Ribniški študentski klub, Klub študentov Dravinjske doline, Društvo novomeških študentov, Klub škofjeloških študentov, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Laški akademski klub, Študentski klub GROŠ, Klub tržiških študentov, Šaleški študentski klub, Klub trboveljskih študentov, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Društvo študentov Brežice in Klub posavskih študentov.

K izvedbi našega projekta pa so pripomogli tudi Haberkorn, Piskar in Proemba, ki so prispevali vreče za smeti ter zaščitne rokavice.

V okviru projekta pa na Instagram in Facebook profilu Zveze ŠKIS poteka tudi nagradna igra v sodelovanju s trgovino brez plastične embalaže Rifuzl, ki je poskrbela za nagrade, ki stremijo k zmanjšani uporabi embalaže za enkratno uporabo. Z uporabo materialov, ki jih lahko uporabimo večkrat, pripomoremo k zmanjšanju onesnaževanja okolja.

Zveza ŠKIS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava