Na Muzejskih vrtovih se je začel Kino na trgu

14.8.2020 | 12:30

 Na Muzejskih vrtovih se je začel Kino na trgu
 Na Muzejskih vrtovih se je začel Kino na trgu

S projekcijo filma Šiška Deluxe se je v četrtek, 13. avgusta na Muzejskih vrtovih pričel Kino na trgu.

Skoraj 100 gledalcev je s slušalkami na glavah uživalo v slovenski komediji. Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta le dva izmed varnostnih ukrepov, katere je v letošnjem letu sprejel organizator Zavod Situla. Koronavirus je namreč posegal tudi v organizacijo tovrstnih dogodkov, a kot kaže, se bo v Novem mestu vseeno lahko odvilo sedem filmskih večerov. Tako organizator kot gledalci so sedaj odvisni od vremena, saj bo v primeru dežja projekcija odpadla. Danes se festival nadaljuje s filmom Košarkar naj bo 2, medtem ko bodo gledalci v soboto spremljali digitalizirano verzijo legendarnega slovenskega filma Ne joči Peter. Nedeljski večer je posvečen 100. letnici Novomeške pomladi s projekcijo filma Veter v mreži.

V ponedeljek nas čaka srbski film Parada, medtem ko bomo v torek uživali v filmu Joker, ki je prejel 2 oskarja in bil eden bolj gledanih filmov leta 2019 po svetu.

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine. Kino na trgu 2020 so omogočili Mestna občina Novo mesto, Dolenjski muzej in Knjižnica Mirana Jarca.

F. J.
foto: Ožbej Bernik

Galerija

_zzzzzkino (1)
_zzzzzkino (2)
_zzzzzkino (3)
_zzzzzkino (4)
_zzzzzkino (5)
_zzzzzkino (6)
_zzzzzkino (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava