Delavnica o pravilni uporabi in pripravi zelišč

13.8.2020 | 12:20

Delavnica o pravilni uporabi in pripravi zelišč

V soboto, 8. avgusta 2020, je v Zeliščarskem centru JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com) potekala že tretja delavnica v okviru Akademije zeliščarstva v organizaciji Občine Škocjan in Zeliščne kmetije Kalan. Tokrat sta se izvajalca – Vikica in Milan Kalan - osredotočila na pravilno uporabo in pripravo zelišč. Uvodoma smo spoznali, kako z zelišči vplivamo na preventivne ukrepe in rešujemo dedne bolezni. Dolgoletne izkušnje in praktična uporaba zelišč sta Kalanova pripeljala do mnogih ugotovitev, kako z zelišči rešujemo najpogostejše zdravstvene težave in katerih zelišč ne uporabljamo v kombinaciji s sintetičnimi zdravili, čemur smo z zanimanjem prisluhnili. Seveda so potrebni številni previdnostni ukrepi.

V sklepnem delu delavnice smo izvedeli, kaj je pomembno, da je učinek zelišč zelo dober in kaj vse moramo upoštevati pri pripravi čaja, ki smo ga tudi pripravili in ga poskusili. Opazili smo bistveno razliko med pravilno in nepravilno pripravo čaja.

Narava nam ponuja mnogo in le od nas je odvisno, ali smo pripravljeni sprejeti njene darove in živeti v sozvočju z njo, ne da bi jo okrnili.

Tekst in foto: Rok Petančič
Občina Škocjan

Galerija

_zzzzdel (1)
_zzzzdel (2)
_zzzzdel (3)
_zzzzdel (4)
_zzzzdel (5)
_zzzzdel (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava