O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa/20

13.8.2020 | 09:50

Kadeti NTK Krka

Kadeti NTK Krka

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti dvajseti par.

mag. Miha ŠVENT  

Dve leti lepega in polnega življenja

Bančniška kariera ga je odpeljala v Skopje. Z eno nogo živi tudi v v rojstnem Novem mestu, kjer ima lepe spomine, nekaj tudi zaradi glasbe z ansamblom Šukar in seveda zaradi prijateljev zelene mizice, h kateri se je zatekel, ko se je poškodoval na košarki.  Rad kolesari in občuduje pingpongaške legende.

Pavel UHL

Začetki na ozki pralni mizi

Na mladi rod je prenesel veliko namiznoteniškega znanja, predvsem pa pokazal, kaj pomenijo poštenost, tovarištvo, dostojanstvo. Je zaljubljen v življenje, občuduje Zemljo in desetletja ohranja prijateljstva. Rad pravi: »Pri nas lahko iz zelenih trav sestaviš barvno lestvico, tako bogati smo z naravo.«

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava