Anže Kuplenik: Zmagovalec šova MasterChef zapušča Slovenijo

9.8.2020 | 13:30

Anže Kuplenik (foto: arhiv)

Anže Kuplenik (foto: arhiv)

Simpatični Dolenjec Anže Kuplenik, ki je še vedno aktualni zmagovalec zadnje sezone šova MasterChef Slovenija, želi nadgraditi svoje znanje v kulinariki. Za njim je uspešno leto in kup kulinaričnih izzivov, ki so mu pisani na kožo. A zdaj si želi več, svoje znanje v kulinariki bi rad nadgradil, zato odhaja na znameniti Le Cordon Bleu v Franciji, najprestižnejšo kulinarično šolo na svetu.

Anže Kuplenik je prišel v šov MasterChef Slovenija brez večjega kuharskega predznanja, a je že kmalu pokazal, da je iz pravega testa. S svojo nadarjenostjo in hitrim učenjem je marsikoga presenetil.

»V šov sem šel brez velikih pričakovanj. Moj edini cilj je bil, da tam usvojim čim več novega znanja. Še zlasti so me zanimale različne tehnike v vrhunski kulinariki, ki jih zdaj vsaj nekoliko obvladam in na kar sem izjemno ponosen,« pravi Anže, ki končuje študij na biotehniški fakulteti, smer živilska tehnologija, ki ga kljub obveznostim med in po MasterChefu ni zanemaril.

»Ni bilo lahko, a sem se potrudil, čeprav menim, da bi bila lahko kakšna ocena boljša. A ne moreš imeti vsega. V prihajajočem študijskem letu bom koristil absolventski staž in napisal še diplomo.«

Že pred časom nam je zaupal, da ne namerava vpisati magisterija na biotehniški fakulteti. »Ugotovil sem, da sta kuhanje in kulinarika tisto, kar me zanima in kar želim početi v življenju.«Tudi zato se je odločil, da bo denar, ki si ga je prislužil z zmago v kuharskem šovu, porabil za plačilo šolnine na sloviti pariški šoli Le Cordon Bleu.

»Sicer bo to kar velik finančni zalogaj, saj šolanje stane 37 tisoč evrov, ravno toliko, kolikor je znašala moja nagrada v Master-Chef Slovenija po odštetem davku. Poleg tega pa si je treba zagotoviti tudi stanovanje. Življenje v Parizu je zelo drago in priznam, da me je kar malo strah. A moram naprej. Želim si odpreti svojo restavracijo in za to potrebujem veliko znanja.«

Anže bo četrti Slovenec, ki bo obiskoval to prestižno kuharsko šolo, ki organizira šolanje na dvajsetih lokacijah po svetu, v Evropi pa samo v Londonu in Parizu. Pariz je prvič obiskal že lani septembra s prijatelji in mesto je nanj naredilo poseben vtis. Zdaj pa komaj čaka, da se bo tam tudi šolal.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava