Murgljeva nova predsednica podružnice revmatikov

5.8.2020 | 12:40

Murgljeva nova predsednica podružnice revmatikov
Murgljeva nova predsednica podružnice revmatikov

Podružnica revmatikov Dolenjske in Bele krajine ima telovadbo organizirano na treh lokacijah: v Zdravstvenem domu Črnomelj, v Zdravstvenem domu Novo mesto in v CIK Trebnje, ki jo izvajajo enkrat tedensko. Zaradi korona virusa od razglasitve epidemije niso izvajali telovadbe. V Trebnjem so člani zelo pogrešali telovadbo in druženje. Ko so razmere dopuščale, so v juniju začeli s telovadbo. V juliju se vsakih štirinajst dni dobijo v rekreacijskem parku Jurčkov gozd, ki se nahaja v neposredni bližini centra Trebnjega. Tu izvajajo vaje v naravnem okolju. Vodi jih fizioterapevtka Sabina Blatnik. Zbere se jih v povprečju od štirinajst do osemnajst članov.

Poleg vaj za razgibanje celotnega telesa so zelo pogrešali tudi druženje. Tu najdejo mir, sprostitev, pa tudi počitek na klopeh, ki so razporejene po celotni površini.

Po pripovedovanju Milene Slak bodo izvajali telovadbo tudi v avgustu na vsakih štirinajst dni.

Konec julija so povabili k telovadbi tudi vodji podružnice Andreja Gregorčiča in Heleno Murgelj. Andrej Gregorčič je podružnico zelo vestno vodil vse od njene ustanovitve, torej sedemintrideset let. Pod njegovim vodstvom so začele delovati številne dejavnosti, kar je pripomoglo k zdravju in izboljšanju počutja revmatikov.

Andrej je želel zamenjavo. V juniju so na občnem zboru podružnice izvolili za vodjo Heleno Murgelj. V Trebnjem so ju člani pozdravili s šopkom rož, izvedli nekaj vaj ter se družili z njima. Posladkali so se z domačimi dobrotami in okrepčali s pijačo. Revmatikom poleg vaj veliko pomeni tudi druženje.

Helena Murgelj

Galerija

_zzzzzzzrevmatiki (1)
_zzzzzzzrevmatiki (2)
_zzzzzzzrevmatiki (3)
_zzzzzzzrevmatiki (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava