O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa/18

4.8.2020 | 08:45

Na vedno odlično izpeljani novomeški tradicionalni  prireditvi Športnik leta NTK Krka vrsto let pobira najvišja priznanja. (Arhiv NTK Krka Novo mesto)

Na vedno odlično izpeljani novomeški tradicionalni prireditvi Športnik leta NTK Krka vrsto let pobira najvišja priznanja. (Arhiv NTK Krka Novo mesto)

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti osemnajsti par.

Uroš SLATINŠEK

Drugo mesto mu je zaznamovalo življenje

Novomeščan z močnimi koreninami v Velenju. Z njegovim prihodom v mesto ob Krki se je začel hiter razcvet kakovostnega namiznega tenisa. V prvi slovenski ligi je bil kar nekaj let nepremagan. Je odličen trener, ki si je na začetku poklicne športne kariere s pingpongom kruh služil v Nemčiji.

Marjan SOMRAK

Ded, ki je za vnuke z ljubeznijo zasadil trto

V zgodovino novomeškega namiznega tenisa se je vpisal z nenavadnim rekordom: na domačih prvenstvih od leta 1963 do leta 1986 ni doživel poraza. Je med najbolj uspešnimi novomeškimi igralci, ki je bil tudi predsednik kluba, član IO NTZS, v klubu pa je opravljal tudi druge funkcije.

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava