Naj planinska koča 2020; v izbrani družbi tudi gorjanska Gospodična

1.8.2020 | 12:40

Vse finalistke

Vse finalistke

Planinski dom pri Gospodični

Planinski dom pri Gospodični

Za nami je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk. Vse do 3. septembra 2020 bodo med 5 finalistkami posamezne kategorije izbirali naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2020.

Na Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije letos že šesto leto zapored organiziramo izbor Naj planinska koča Slovenije. Prvi del izbora je potekal od 1. junija do 27. julija 2020. Izmed vseh sodelujočih planinskih koč so se v finalni izbor uvrstile naslednje koče:

- Koča na Dobrči (1478 m)

- Mihov dom na Vršiču (1085 m)

- Planinski dom na Mrzlici (1093 m)

- Planinski dom na Uštah - Žerenku (658 m)

- Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m)

V drugi krog za izbor naj visokogorske koče pa so se uvrstile naslednje postojanke:

- Dom Planika pod Triglavom (2401 m)

- Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti (1835 m)

- Koča na Kriški gori (1471 m)

- Krekova koča na Ratitovcu (1642 m)

- Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m).

Drugi krog glasovanja tako poteka do 3. septembra 2020, ko bomo razglasili zmagovalki izbora, naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2020. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov bralcev Siol.net in ki bosta po mnenju strokovne komisije izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Med izborom bodo tudi v drugem krogu ob sredah potekala tedenska žrebanja, v katerih bomo nagrajencem podelili praktične planinske nagrade.

Za vse ljubitelje gora smo letos glasovanje obogatili s posebnim planinskim priročnikom z naslovom Rad imam gore. Vodnik s praktičnimi nasveti in napotki si lahko bralci Siol.net na svoje računalnike ali druge pametne naprave prenesejo brezplačno. Priporočnik, ki ima tako izobraževalno kot tudi uporabno noto, je primeren tudi za otroke. Na do uporabnika prijazen način predstavi zanimiva planinska dejstva, pomaga pri pripravah na izlet v gore z 10 praktičnimi napotki, predstavi planinski bonton in planinsko abecedo.

M. U.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava