O morebitnem kandidatu za premierja: ''Mandatar z Gorjancev''

27.7.2020 | 14:10

Jože Colarič (foto: arhiv; B. B.)

Jože Colarič (foto: arhiv; B. B.)

Silvester Šurla v komentarju Mandatar z Gorjancev piše o tem, da je slovenska levica v globoki krizi in še vedno išče političnega prvokategornika, ki bi lahko pariral sedanjemu premierju. Šurla predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu in predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu ob bok postavlja Jožeta Colariča, generalnega direktorja novomeške Krke.

"Če bi se Jože Colarič odločil za vstop v slovensko politiko, bi bil kljub pomanjkanju političnih izkušenj zagotovo resna konkurenca Janezu Janši. Colarič je karakterno precej podoben pokojnemu Janezu Drnovšku. Velja za bolj zadržanega človeka, ki pretehta vsako besedo in bolj redko nastopa v javnosti. Je deloholik, povsem predan podjetju, ki ga vodi. Vseskozi fokusiran na rezultate, ki se odražajo v uspešnem poslovanju novomeškega farmacevta, a hkrati družbeno odgovoren tako do zaposlenih kot lokalnega okolja. Na Dolenjskem velja tudi za preprostega, ljudskega človeka, ki prideluje cviček v svojem vinogradu pod Gorjanci. Tisti, ki bi ga hoteli diskreditirati, bi imeli kar problem, saj Colariču praktično ni mogoče ničesar očitati."

M. K., sta

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

28.7.2020+7     + (7)     – (0)     Oceni Meta Vrbnjak 

Glede na to, da ne išče zaslombe v politiki, ga ni brati v različnih aferah, je videti dober gospodarstvenik- vse to so pa moja osebna videnja, ker ga ne poznam osebno , samo to, kar sem zasledila v tisku, kar pa žal danes tudi ni vselej brezpogojno (seveda , če upoštevam, da tisk in mediji pri takšnih ljudeh skoraj vedno najdejo kakšno kost za glodanje, tu pa jih nisem našla v nobenem grmovju...). Sicer pa, če kdo vodi uspešno firmo, podjetje, tovarno, kjer se mora vsakodnevno boriti za obstoj na negotovem trgu, bi zlahka vodil tudi državo z dobro izbrano ekipo. Toliko!

28.7.2020+7     + (7)     – (0)     Oceni Franci D 

Dober gospodar ni nikdar neumen, gospod Colarič je že dokazal, da je dober gospodar!

30.7.2020+6     + (6)     – (0)     Oceni Franci D 

Sposoboben človek si ne maže ugleda v politiki.

2.8.2020Oceni enkratno 

hmm... da ne bomo na koncu ostali še brez dobrega direktorja v dobri firmi. Stari rek pravi: ne menjaj konja , ki zmaguje"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava