Rezultati splošne mature na Gimnaziji NM tudi letos zelo dobri

14.7.2020 | 13:00

Zlati maturanti

Zlati maturanti

Anita Koprivc, naj dijakinja, z ravnateljico Mojco Lukšič

Anita Koprivc, naj dijakinja, z ravnateljico Mojco Lukšič

Luka Hadl z ravnateljico

Luka Hadl z ravnateljico

Na Gimnaziji Novo mesto se ponovno veselimo rezultatov naših dijakov na splošni maturi. Na spomladanskem roku splošne mature 2020 so v povprečju dosegli 21,01 točke in tako presegli slovensko povprečje, ki je 20,74.

Med vsemi dijaki, ki so v spomladanskem roku uspešno opravili maturo, je 13 zlatih maturantov, torej tistih, ki so na maturi dosegli 30 točk in več. Ti so: Luka Hadl, ki je dosegel vseh 34 možnih točk, Jan Trputec, Sara Bobnar, Tea Pirc, Teja Šuštaršič, Manca Pavec, Maja Brudar, Alenka Červ, Pija Kapš, Eva Kolenc, Maruša Penca Kocjan, Maruša Škufca Kalin in Ajda Žura.

Maturanti so od svojih razrednikov prejeli maturitetna spričevala, ravnateljica Mojca Lukšič pa je najuspešnejšim med njimi podelila še priznanja šole ter priznanja šole z nagrado.

Na Gimnaziji Novo mesto podeljujemo tudi nagrado odličnosti za izjemen prispevek k prepoznavnosti in ugledu šole. Letos je nagrado odličnosti iz rok ravnateljice prejela dijakinja Anita Koprivc. Anita je vsa štiri leta šolanja na gimnaziji šolo zastopala na najrazličnejših tekmovanjih v znanju, vodila je kulturne in druge javne prireditve, nastopala na šolskih in občinskih proslavah, bila je predana prostovoljka v šoli in v domačem okolju, preizkusila se je tudi kot gledališka ustvarjalka … Njeno delo je bilo prepoznano tudi v širšem okolju, saj je bila proglašena za naj dijakinjo Slovenije za šolsko leto 2018/19, kar je še posebna čast in potrditev njene življenjske drže.

Vsem maturantom, prejemnikom priznanj in priznanj z nagrado ter prejemnici nagrade odličnosti iskreno čestitamo.

Natalija Petakovič, prof.
foto: Miha Hadl

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava