Novi uničujoči knjigi o Melaniji in Donaldu Trumpu

10.7.2020 | 13:00

Donald in Melania Trump na shodu pri gori Rushmore. (                                 Profimedia)

Donald in Melania Trump na shodu pri gori Rushmore. ( Profimedia)

Stephanie Winston Wolkoff

Stephanie Winston Wolkoff

Mary Trump

Mary Trump

Novi uničujoči knjigi o Melaniji in Donaldu Trumpu
Novi uničujoči knjigi o Melaniji in Donaldu Trumpu

Nekdanja Melanijina zaupnica obljublja "eksplozivno čtivo", Donaldova nečakinja pa knjigo o narcisu z duševnimi motnjami.

Nekdanja zaupnica prve dame ZDA Melanie Trump Stephanie Winston Wolkoff naj bi napisala spomine o njunem 15-letnem prijateljstvu, z naslovom "Melania in jaz" ("Melania and Me"). Knjigo namerava izdati 1. septembra, torej pred predsedniškimi volitvami v ZDA, ki bodo 3. novembra, je poročal ameriški medij Daily Beast.

V aplikaciji Google Books je knjiga napovedana kot "razkrivajoč in eksploziven portret 15-letnega prijateljstva in opažanja o najbolj kaotiočni Beli hiši v zgodovini".

Stephanie Winston Wolkoff je bila doslej tesna zaupnica ameriške prve dame in je med drugim pomagala organizirati inavguracijo njenega soproga Donalda Trumpa na položaj predsednika ZDA januarja leta 2017. V knjigi pa naj bi bila zelo kritična do prve dame ZDA in naj bi nameravala razkriti številne doslej neznane podrobnosti.

Stephanie je postala tarča medijev potem, ko se je z Melanijo razšla. Pravi vzrok za to ni znan. Za sodelovanje pri inavguraciji predsednika naj bi njeno podjetje prejelo 26 milijonov dolarjev, sama pa trdi, da je dobila le 1,6 milijona, ki si ga je razdelila s 15-imi sodelavci. "Sem bila odpuščena? Ne," je izjavila za medije, "Sem osebno prejela 26 milijonov ali 1,6  milijona? Ne. Sem bila izdana? Da."

Trumpova nečakinja bo strica opisala kot psihopata

Nečakinja predsednika ZDA Donalda Trumpa Mary Trump v svoji knjigi z naslovom "Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu", ki bo objavljena prihodnji teden, piše, da je ustanovitelj družine Fred Trump starejši (oče sedanjega ameriškega predsednika in avtoričin dedek) ustvaril brezobzirnega psihopata, ki danes vodi ZDA.

Doktorica klinične psihologije v svoji knjigi trdi, da je Fred Trump starejši zatrl številna Donaldova čustva in mu izkrivil pogled na svet. "To delajo psihopati - druge izkoriščajo za svoje cilje, brezobzirno in učinkovito, brez tolerance do ugovora ali upora."

Tako bodo Američani lahko prihodnji teden brali tudi, kako je Fred Trump starejši hotel iz svojega sina Freda Trumpa mlajšega (Donaldovega brata in avtoričinega očeta) ustvariti "morilca" in da se je neusmiljeno norčeval iz njega, ko se je opravičil za napake. Donald Trump je to opazoval in ugotovil, da ne sme delati ničesar tako kot starejši brat in zato se nikoli za nič ne opraviči.

Mary Trump trdi, da se je Donald Trump vpisal na univerzo Pensilvanija s prevaro. Domače naloge mu je delala sestra Maryanne, vendar pa ni mogla zanj opraviti sprejemnega izpita in je najel pametnega fanta Joa Shapira, ki je to storil zanj za plačilo.

Otroci Freda Trumpa starejšega naj bi očetu nenehno lagali. Oče avtorice Fred Trump mlajši je lagal, da se izogne kazni in preživi, Donald Trump pa je laganje sprejel kot način za samopoveličevanje in prepričevanje drugih, da je boljši, kot je v resnici.

"S pomočjo očetovega vpliva in denarja je dobil samozavest za to, da se je prodajal kot bogat plejboj in izvrsten poslovnež. Donald je bil za mojega dedka to, kar je zid na meji z Mehiko za Donalda Trumpa - projekt ničevosti," je zapisala.

Mary Trump v knjigi strica opredeljuje kot narcisa, ki trpi za številnimi drugimi duševnimi motnjami, zaradi katerih naj bi bile sedaj ogrožene ZDA.

"Donald je po vzoru dedka in ob molku brata in sester uničil mojega očeta in ne morem mu dovoliti, da uniči še državo," je zapisala 55-letna avtorica.

V knjigi pa se takole spominja občutkov, ko je izvedela, da je njen stric Donald postal ameriški predsednik: "Hodila sem po hiši in bila travmatizirana, kot mnogi drugi, vendar na bolj oseben način: zdelo se mi je, da se je 62.979.636 volilcev odločilo, da bo to deželo spremenilo v makro-verzijo moje zločesto nefunkcionalne družine."

Trumpova družina je uspela začasno blokirati izid knjige na newyorškem sodišču, ker je v zameno za molk o družini dobila nekaj denarja po smrti svojega očeta, vendar pa je vrhovno sodišče države New York blokado odpravilo. Sicer ne proti Mary Trump, ki knjige oziroma njene vsebine še vedno ne sme komentirati, vendar pa lahko založnik Simon & Schuster knjigo objavi. Donald Trump je sicer knjigo označil za fikcijo.

K. L./sta

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.7.2020Oceni Jožko 

Hmm, rojeni novomeščanki torej ni lahko ob takem gospodu. No, dolgčas pa ji tudi ni. Sicer pa ima ob sebi mamo, ata in sinkota. Brez njih bi ji bilo še težje. Vsekakor se dobro drži.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava