Mladim inovativnim belokranjskim podjetjem 228.000 € zagonskih sredstev

10.7.2020 | 11:35

  Podjetje Motulii je razpisno komisijo prepričalo z mobilno dvižno ploščadjo.

  Podjetje Motulii je razpisno komisijo prepričalo z mobilno dvižno ploščadjo.

Podjetniški inkubator Bela krajina je aktivno sodeloval in pomagal petim podjetjem pri pridobitvi nepovratnih spodbud za mlada inovativna podjetja, ki jih razpisuje Slovenski podjetniški sklad.

Sklad je 14. 2. objavil razpis P2R – Spodbude za zagon podjetij na problemskih območjih v letih 2020-2021. Na razpisu so bila s pomočjo PI Bela krajina uspešna tri belokranjska podjetja.

Prav tako je sklad za mlada inovativna podjetja 21. 2. objavil razpis P2. S pomočjo individualnega mentoriranja PI Bela krajina sta bili na razpisu uspešni 2 podjetji, in sicer bosta po 54.000 EUR nepovratnih sredstev prejela podjetje Mind body horsemanship, ujahovanje in treniranje konj, Nastja Pungračič Šprogar, s. p. in Motulii, razvoj in proizvodnja, d. o. o. Obe podjetji sta člana PI Bela krajina.

Nastja Pungračič je trenerka konj, ki lahko po dolgoletnem raziskovanju in učenju tako psihologije konj kot človeka, konja usmerja in vodi samo z govorico telesa ter z njim zgradi spoštljiv partnerski odnos. Rezultat je umirjen, vodljiv in poslušen konj v čisto vsaki situaciji, tako med delom na tleh kot pri jahanju v maneži ali na terenu. Komisijo na razpisu P2 je prepričala s poslovno idejo o izdelavi digitalne akademije za treniranje konj, ki bo sestavljena iz različnih sklopov video tečajev, preko katerih bodo lahko (online) naročniki samostojno, ne glede na lokacijo, trenirali lastne konje ali konje njihovih strank.

Podjetje Motulii pa je razpisno komisijo prepričalo z mobilno dvižno ploščadjo, imenovano Motulii, ki omogoča hiter dvig avtomobila ali drugega težjega predmeta (do 2,5 tone) do 3 metrov višine in s tem poskrbi za atraktivno predstavitev avtomobila ali drugega težjega produkta potencialnim kupcem. Njihova rešitev predstavlja enostavno in hitro postavitev ploščadi za promocijo avtomobilov, in sicer je za postavitev potrebna le 1 oseba, ki ploščad postavi le v 45 min. Če povzamemo besede lastnika avtohiše: »Takšno dvigalo bi si zagotovo želel vsak prodajalec vozil

Vsem prejemnikom sredstev želimo uspešno realizacijo ideje in veliko poslovnih uspehov v prihodnje.

RIC Bela krajina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava