Tajna služba ne ve, kaj se Melania s sinom pogovarja po slovensko

30.6.2020 | 13:45

Melania Trump je v središču pozornosti zaradi nove knjige o prvi dami ZDA, ki je polna ostrih in sočnih podrobnosti. (foto: Reuters)

Melania Trump je v središču pozornosti zaradi nove knjige o prvi dami ZDA, ki je polna ostrih in sočnih podrobnosti. (foto: Reuters)

Tako kot že vrsto let Slovenka Melania Trump, prva dama Združenih držav Amerike, spet buri duhove. Izšla je nova knjiga avtorice Mary Jordan, ki je knjigo o prvi dami naslovila Umetnost njenega načina.

Melania Trump je že od nekdaj tarča takšnih ali drugačnih govoric, še posebno odkar je postala prva dama ZDA, saj v določeni meri deli usodo svojega moža, predsednika Donalda Trumpa.

V nedavnem pogovoru za RTV Slovenija je avtorica knjige Mary Jordan, novinarka Washingon Posta in Pulitzerjeva nagrajenka, povedala: »Preden sem spoznala Melanio, sem do pogovora najtežje pripravila vodjo japonske kriminalne združbe. O, bog, tisto je bilo lažje kot pa dobiti podatke od Melanie.« Pisateljica prvo damo opisuje kot bistro, celo premeteno žensko, ki se dobro zaveda svoje cene. »V ključnem trenutku, ko je odlašala s selitvijo v Belo hišo, je dosegla podpis nove, zanjo in predvsem za sina Barrona bistveno ugodnejše poročne pogodbe z Donaldom Trumpom. Ob tem, da jo z možem povezuje veliko več, kot je morda videti na prvi pogled. Z njo se posvetuje, kadar hoče koga odpustiti in kadar hoče koga zaposliti. V Beli hiši pravijo, da je najbolj nevarno biti v nemilosti pri Melanii.«

RAZKRITE ZANIMIVOSTI

V knjigi o prvi dami ZDA izvemo tudi, da je bila izbira Mika Pencea za podpredsednika pravzaprav izbira Melanie Trump. In hkrati je prav ona eden največjih paradoksov Trumpove politike. Priseljenka v družini predsednika, ki je sinonim za politiko proti priseljevanju, ima pa tudi sina s slovenskim potnim listom ter stalno navzoča taščo in tasta. »Osebje in uradniki v Beli hiši ju imajo radi. Govorita slovensko in tajna služba ne ve, o čem govorita. Donald Trump ne ve, o čem govorita. Barron govori slovensko. Zelo sta povezana.« Kot je znano, Melania Trump zaupa le najožji družini, prijateljev tako rekoč nima, s pastorkami, zlasti z Ivanko Trump, si ni blizu. Številni znanci so ji po vstopu Donalda Trumpa v politiko obrnili hrbet, a po besedah Mary Jordan prva dama vztraja ob možu, ker je presodila, da jo to zanjo najbolje. Vse to in še več je mogoče prebrati v novi knjigi, ki bo v Beli hiši zagotovo dvignila še kar nekaj prahu.

Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

30.6.2020+3     + (3)     – (0)     Oceni vl 

Melanija se zaveda, da ji je ob Trumpu najbolje. Posrečilo se ji je zasedeti stol ob omizju najmočnejšega državnika sveta. Škoda, ker nam ta državnik z nekaterimi dejanji res ne more biti za vzor in tudi verjamem, da je Melaniji težko ob njem. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava