Pohod častnikov na Plešivico in streljanje za županov pokal

29.6.2020 | 13:50

Pohod častnikov na Plešivico in streljanje za županov pokal

Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šmarješke Toplice, Šentjernej, Škocjan in Žužemberk, je tudi letos organiziralo že 21. tradicionalni pohod na Plešivico in streljanje z malokalibrsko puško za pokal župana Občine Žužemberk.

V streljanju se je preizkusilo 27 moških, 4 ženske in dva otroka. Vsak strelec je imel na razpolago sedem strelov in 70 možnih krogov.

Pri otrocih je bil najboljši Žiga Resnik s 54. krogi, drugi je bil njegov brat Anže z 39. krogi.

V ženski kategoriji je bila najboljša Jolanda Jarc s 64. krogi, drugo mesto je pripadlo Nini Jarc z 62. in tretje mesto Ivanki Banko s 60. krogi.

Pri moških so kar trije strelci dosegli po 65 krogov od 70 možnih. Prvo mesto pa je pripadlo županu Jožetu Papežu, ki je zadel kar petkrat v sam center tarče, drugi je bi Jure Mirtič s štirimi zadetki v center tarče in tretji Branko Tušar s tremi zadetki v center tarče.

Sam pohod je trajal dobre tri ure. Pohodnike je v hladni senci pri koči Lovske družine Plešivica Žužemberk ob prijetnem zaključku z malico in pijačo, za vztrajnost na poti nagradil tudi čudovit pogled na našo prelepo Suho krajino, zavito v poletne meglice.

Darko Pucelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava