Gašper Rifelj in Jana Šušteršič - On zaljubljen, ona trepetala

29.6.2020 | 14:20

»Ko sva z Jano v studiu prvič zapela, sem po prvih sekundah vedel in čutil, da je to to,« je priznal Gašper. (vse foto: Anita Rifelj)

»Ko sva z Jano v studiu prvič zapela, sem po prvih sekundah vedel in čutil, da je to to,« je priznal Gašper. (vse foto: Anita Rifelj)

Gašper Rifelj in Jana Šušteršič sta združila moči v glasbenem duetu.

Gašper Rifelj in Jana Šušteršič sta združila moči v glasbenem duetu.

Ekipa je videospot snemala v prečudoviti Vipavski dolini. Konje je »posodil« Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija.

Ekipa je videospot snemala v prečudoviti Vipavski dolini. Konje je »posodil« Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija.

Pred dnevi sta luč sveta ugledala videospot in nov glasbeni duet z naslovom Moje dobro in slabo, kjer sta glasova in moči združila priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj in nekdanja zmagovalka šova Slovenija ima talent, slovensko-srbska pevka Jana Šušteršič. Za nas sta spregovoila o čarovniji, ki se je zgodila med njima, o snemanju videospota in sporočilu njune pesmi.

Posnela sta skupno pesem z zanimivim naslovom Moje dobro in slabo. Kako bi razložila ta naslov?
JANA: Mislim, da je naslov kar »straightforward«. (smeh)
GAŠPER: Gre za intimno, nežno in močno pop balado, v kateri se lahko najde prav vsak.

Kdo je dobro in kdo slabo v vajini pesmi?
JANA: Oba sva popolna in pomanjkljiva. (smeh)
GAŠPER: Ja, oba z Jano sva po svoje oboje. Skladba govori o tem, da ne glede na to, kaj v življenju imamo, koliko fizičnih stvari, si na koncu vsi želimo le to, da smo sprejeti. Da je ob nas nekdo, ki sprejema tako naše dobro kot tisto, kar je morda slabo oziroma napake, ki so del nas. Da imamo nekoga, ki je z nami v lepih trenutkih in tudi takrat, ko pademo in ni vse tako, kot si želimo. Sam danes lahko rečem, da sem srečen, ker imam vse to, o čemer govori skladba.

Kako je sploh prišlo do sodelovanja?
GAŠPER: S prijateljem Nerminom, ki je poleg mene avtor nekaj skladb na mojem novem albumu, sva imela v mislih kar nekaj deklet, ki sva jih želela povabiti k sodelovanju. Ko smo se dobili z Jano in sva prvič zapela, smo vsi skupaj z nasmeškom na obrazu vedeli, da je prav ona prava za to pesem. V času sodelovanja sva se dobro spoznala. Tako kot je izjemna glasbenica, je tudi izjemen človek. Predana stvarem, ki jih v življenju počne, zaljubljena v glasbo ter predvsem zelo preprosta in čudovita punca.
JANA: Rekla bi, da je šlo v tem primeru bolj za to, komu je usojeno, ne komu je namenjeno. Po dolgem času iskanja naju je del ekipe, ki je pisala in producirala pesem, povezal, čeprav se še nisva poznala ali sodelovala. Z občutkom in vero, da bom jaz ta, ki bo ob Gašperju pesem začutila tako močno, kot je napisana. Zelo sem vesela, da se je tako izšlo, saj se je čarovnija začela takoj, ko sva stopila v studio.

Posnela sta čudovit videospot, kjer svojo vlogo igrajo tudi konji. Za Gašperja vemo, da jih obožuje in jih imajo doma. Kaj pa vi, Jana, kako ste se znašli?
JANA: Jahanje je bilo vedno na seznamu mojih neizpolnjenih želja. Obožujem živali, a sem žal zelo mlada razvila strah do konjev, ko so me poskušali kot majhno punčko dati na jahaškega konja. Ni bilo slabe izkušnje, le spomnim se, kako je nasproti mene deloval kot ogromna, mogočna, malo zastrašujoča žival. Od takrat do zdaj ni nisem upala jahati. Gašperjeva in Frankova ljubezen do konjev in umirjenost sta mi vlili pogum, da svoj strah premagam. Bila je čudovita izkušnja! Kdo ve, morda bom še kdaj poskusila ... (smeh)
GAŠPER: Jaz sem v konje zaljubljen že od otroštva. Preprosto navdušen in očaran sem nad njihovo lepoto, mogočnostjo in nečim, kar imajo v sebi. Res so izjemne živali. Ko sem v njihovi družbi doma ali kje drugje, me zelo pomirjajo. Zato tudi ni prvič, da sem v spotu v družbi teh plemenitih živali.

Nam zaupata kakšno zabavno ali zanimivo prigodo s snemanja?
JANA: Morda jaz, ki se skrivam za ljudmi iz ekipe vsakič, ko konj pride preblizu. Sem kar trepetala ... (smeh)
GAŠPER: Pri snemanju prizorov s konjem smo imeli kar nekaj težav. Franko Bajc, ki je pomagal pri organizaciji snemanja, ima doma veliko konj. Izbral sem si enega res lepega rjavega. Vse je bilo odlično, konj je bil obvladljiv – do trenutka, ko je zagledal kamere. Ko jo je videl, se je prestrašil. Nikakor nismo mogli posneti tega, kar smo želeli. Očitno je imel tremo. (smeh) Franko je potem osedlal drugega, belega konja, ki mu je kamera precej bolj blizu, tako da smo lahko snemanje uspešno končali.

Kaj bi rekla, da je sporočilo vajine skupne pesmi?
GAŠPER: Skladba je na neki način poklon vsem parom, ki kljub oviram, ki jih morda prinese skupno življenje, vztrajajo in ponosno nosijo vse rane in poraze.
JANA: Moje dobro in slabo je iskrena, nežna, igriva in topla zgodba, v kateri se lahko najde veliko ljudi. Mislim, da je v današnjih časih, ko je veliki del naših življenj »insta«, smiselno in pomembno, da ljudi spomnimo na to, kako pomembno je, da od stvari, sanj in ljudi, v katere verjamete, ne odnehamo pri prvem kamenčku spotike, da se z vsem srcem trudimo in za njih izborimo. Da v vsem dobrem obstaja kaj slabega – in obratno. Da smo močnejši, dokler se iz slabega učimo, a dobro čuvamo kot malo vode na dlaneh. Da popolnost ne obstaja, le odločitev, da zares ljubimo nekoga, ki ga ljubimo – z njegovim dobrim in slabim.

Sta pri snemanju pesmi naletela na kakšno oviro, in če sta, kaj je bilo to?
JANA: Edina ovira je bil koronavirus, ki je snemanje, tako kot siceršnje življenje, prestavil za nekaj mesecev. Ker je pesem brezčasna in je bilo najpomembnejše, da vsi ostanemo zdravi, smo potrpežljivo počakali, da se vse skupaj umiri.
GAŠPER: Glasbeni del pesmi smo posneli že pred karanteno, za video pa smo že imeli datum, a je bila dva dni pred tem razglašena pandemija, ki je snemanje preprečila. Čakali smo, da se bodo zadeve umirile – in se znašli v maju. Zaradi čudovite narave smo spremenili scenarij in mu dodali te čudovite odtenke.

Vklop/Stop

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava