Lepota besede 2020 - razpis

6.6.2020 | 09:30

Na lanskem zaključku natečaja (foto: arhiv)

Na lanskem zaključku natečaja (foto: arhiv)

Knjižnica Črnomelj skupaj z JSKD, OI Črnomelj, razpisuje 15. literarni natečaj Lepota besede 2020.

UDELEŽENCI

Na natečaj lahko pošljejo svoja dela odrasli literarni ustvarjalci (nad 18 let) iz Bele krajine in širše  Dolenjske ter Posavja in Slovenci Slovenskega doma KPD Bazovica na Reki in KPD Slovenski dom  iz Zagreba ali drugih izseljenskih društev na Hrvaškem.
 
DELA

Natečaj je odprt za vse literarne zvrsti – pesem, pripoved, dramsko besedilo, aforizem in strip.  Vsak avtor lahko sodeluje ali s sklopom do 7 pesmi ali 1 kratko pripovedjo ali krajšim dramskim  besedilom (oboje do 5 strani A4 oz. do 7500 znakov) ali sklopom do 10 aforizmov ali 1 stripom (do  5 strani).  
 
Poslani prispevek mora biti do natečaja še neobjavljen, obvezno natipkan in označen s šifro. V  zaprti kuverti ali drugi e-priponki (če pošiljate prispevke po elektronski pošti) pa naj bodo naslednji  podatki: šifra, ime in priimek avtorja, domači naslov, letnica rojstva, telefonska številka, naslov e pošte). Strokovni ocenjevalec bo dobil v branje samo besedila podpisana s šifro, brez avtorjevih
podatkov, s čimer bomo zagotovili anonimnost natečaja.  

IZBOR

Dela bo pregledala STANKA HRASTELJ, pesnica in pisateljica, avtorica treh zbirk poezije in dveh romanov, ukvarja pa se tudi z organizacijo in moderiranjem kulturnih dogodkov, literarnim mentorstvom in oblikovanjem keramike. Za literarno delo je prejela več nagrad, med drugim modro ptico za najboljši roman (2012), naziv vitezinja poezije (2007), nagrado za najboljši prvenec (2005) in naziv najboljša mlada pesnica Slovenije (2001). Izbrala bo po eno delo najboljših 30 avtorjev za objavo v publikaciji. Najboljši trije avtorji bodo prejeli posebne nagrade, vsi sodelujoči pa bodo povabljeni na zaključno prireditev  (predvidoma 20.  novembra 2020).  
 
ROK

Prispevke do 25. 9. 2020 pošljite v kuverti s pripisom »Lepota besede 2020« ali prinesite na enega od naslovov oz. pošljite po elektronski pošti (Tudi če prispevke pošiljate po navadni pošti, prosimo tudi za elektronsko različico, če je le mogoče): 

- JSKD, Območna izpostava Črnomelj, Ul. Mirana Jarca 20, 8340 Črnomelj, helena.vuksinic@jskd.si 

- Knjižnica Črnomelj, Ul. Otona Župančiča 7, 8340 Črnomelj, breda.kocevar@crn.sik.si 

Knjižnica Črnomelj
Območna izpostava JSKD Črnomelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava