VIDEO: Odličje svetega Jožefa za družino, v kateri je 11 otrok

5.6.2020 | 14:20

Na Zaplazu

Na Zaplazu

VIDEO: Odličje svetega Jožefa za družino, v kateri je 11 otrok
Naj dijakinja Anita Koprivc

Naj dijakinja Anita Koprivc

Škofija Novo mesto je letošnje odličje svetega Jožefa na Zaplazu na binkošti, 31. maja, podelila družini Nataše in Martina Koprivca. Zanimivo je, da imajo v družini enajst otrok, vsi otroci pa so zelo pridni. Prihajajo iz Stare Gore v župniji Mirna.

Družina je odličje dobila v zahvalo in priznanje za pričevanje zglednega, ljubečega krščanskega življenja ter odprtost za življenje.

Njihova hčerka Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije v začetku letošnjega leta postala naj dijakinja.

Iz utemeljitve odličja:
Družina Koprivc je z enajstimi otroki verjetno najštevilčnejša družina v novomeški škofiji.  Otroci so stari od 6 mesecev, pa do 26 let. Prihajajo iz Stare Gore v Župniji Mirna. Najmlajšega člana so se v družini razveselili lansko leto. V družini vlada vzdušje vere in ljubezni. Njeni člani stremijo k medsebojni pomoči in se med seboj spodbujajo. Vsi otroci so pridni, kar se vidi tudi po vsestranskih šolskih uspehih. Otroci se že v mladih letih priučijo delavnosti, ob tem se naužijejo tudi pristnega veselja. Večkrat se zgodi, da se v njihovi družbi zaslišijo zvoki glasbil in skupna pesem. Družina Koprivc dejavno sodeluje v župnijskem življenju. Oče Martin in kar šest hčera poje pri zboru Kulturnega društva Matija Tomc Mirna, ki je hkrati tudi župnijski cerkveni zbor. Z zborom obiskujejo tudi župnije v bližini okolici, kjer s svojimi glasovi lepšajo bogoslužje in prireditve tako na cerkvenem kot prosvetnem področju.

Miran Klevišar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava