Klub posavskih poslancev za reševanje posavskih problemov

28.5.2020 | 12:00

Klub posavskih poslancev za reševanje posavskih problemov

Posavski poslanci Matjaž Han (SD), Tomaž Lisec (SDS), Dušan Šiško (SNS) in Igor Zorčič (SMC) smo bili aktivni tudi v preteklih šestih mesecih, ko je klub vodil Tomaž Lisec. Ob rednem sestanku v DZ RS smo pregledali preteklo delo in sodelovanje ter spregovorili o aktualnih in prihodnih zadevah, ki se dotikajo Posavja. V zadnjih mesecih je bilo naše delo prvotno sicer namenjeno reševanju vpliva epidemije SARS CoV-2 (koronavirus), ko smo v DZ sprejemali različne ukrepe oziroma zakone ter skušali prisluhniti našim državljankam in državljanom s konkretnimi problemi.

Uspešno smo sodelovali tudi pri reševanju posavskih problemov, kjer smo aktivno sodelovali med sabo in z vsemi, ki so želeli našo pomoč.

V DZ RS smo vložili Zakon o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save. Zakon prinaša boljše možnosti izkoriščanja obnovljivih virov na Spodnji Savi - možnost nadaljevanje pridobitve gradbenega dovoljenja in posledično pospešitev gradnje HE Mokrice. Zakon je bil sprejet z 79 glasovi za in 0 proti. Zakon prinaša pomembne energetske, finančne in okoljske učinke za Posavje.

Aktivno smo si prizadevali, da se na ETrŠ Brežice pripeljeta programa zdravstvena nega in bolničar-negovalec. Najprej smo aktivno sodelovali, da se programa sploh razpišeta, v zadnjih tednih pa smo dosegli, da se kljub dokaj nerazumljivim pogojem MIZŠ v šolskem letu 2020/2021 prvič izvede program zdravstvena nega.

Seznanili smo se tudi z napredki pri infrastrukturnih projektih – cestne povezave Celje-Krško, Zidani most-Hrastnik, most Log, cestna povezava Krško-Brežice, napredek smo dosegli pri reševanju odlagališča za nizko in srednje aktivne odpadke iz NEK.

Nova vlada je občinam v Posavju za leto 2020 namenila 2.641.874 več evrov za njihovo delovanje in investicije, prav tako pa je z novim splošnim dogovorom v zdravstvu potrdila projekt Satelitski urgentni center (SUC) v Zdravstvenem domu Sevnica.

Ker je od ustanovitve kluba preteklo pol leta je predsedovanje (po abecednem vrstnem redu) prevzel Dušan Šiško, namestnik pa je postal Igor Zorčič.

posavski poslanci v DZ RS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava