MC Hostel Brežice v pomoč družinam herojev epidemije

27.5.2020 | 11:30

MC Hostel Brežice v pomoč družinam herojev epidemije

MC Hostel Brežice, ki deluje v mednarodni mreži mladinskih prenočišč Hostelling International, je prvi priskočil na pomoč ob začetku epidemije in nudil nastanitve za zdravstveno osebje, kasneje pa tudi za osebe, ki so potrebovale karanteno. Tako smo se v spremenjenih razmerah dodobra seznanili z ukrepi za preprečevanje epidemije in smo pripravljeni na varen sprejem prvih gostov.

MC Hostel Brežice se skupaj z drugimi hostli v mreži Popotniškega združenja Slovenije zaveda, da so naši hostli odprli svoja vrata prej kot v katerikoli drugi državi predvsem po zaslugi tistih, ki so se v času epidemije borili za to, da je Slovenija delovala v mejah nove normalnosti in da smo se z nekaterimi omejitvami prvi v Evropi vrnili v ustaljene tirnice. Že vrsto let se posvečamo mladim družinam, ki želijo spoznavati Slovenijo z nekoliko skromnejšim proračunom. Kot heroje epidemije razumemo tako zdravstveno osebje, kot tudi policiste, zaposlene v trgovinah, lekarnah, čistilke, komunalne delavce… skratka vse, ki so v času, ko je veljalo opozorilo #OSTANIDOMA delali, da smo drugi lahko ostali doma.

S skupnimi močmi smo se youth hostli v mreži Popotniškega združenja Slovenije (MC Hostel Brežice, Hostel Pekarna Maribor, Pod Skalo Kamnik, Panorama nad Portorožem, Ljubno ob Savinji, MC Velenje, Tresor na Čopovi v Ljubljani, Histria v Kopru, MC Celje, Pod Voglom – Bohinj, Hostel Bus na Bledu, Alieti v Izoli, Hostel Bovec in Ociski raj pri Kozini) odločili, da ponudimo 25% popust za nastanitev družin v družinskih sobah, v kolikor je vsaj en član družine v času epidemije delal na svojem delovnem mestu. Popust velja za povpraševanja, poslana po elektronski pošti v mesecu maju, in za bivanje do vključno 15. julija 2020. Vsi omenjeni hostli so eni redkih, ki lahko družinam ponudijo kakovostno namestitev za sedem ali celo 10 dni.

A. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava