FOTO: Toča in sodra klestili tudi pri nas; danes spet?

26.5.2020 | 12:10

Pišece (K. K.; FB)

Pišece (K. K.; FB)

Pišece (K. K.; FB)

Pišece (K. K.; FB)

Pišece (S. P.; FB)

Pišece (S. P.; FB)

Kočevje (A. O.; FB)

Kočevje (A. O.; FB)

V delih Slovenije so včerajšnje popoldne in večer popestrile močnejše nevihte. O toči in sodri so poročali z območja Ljutomera, Kočevja in Posavja. Da bodo popoldne nastajale posamezne plohe in nevihte, so že v ponedeljek zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Plohe in nevihte je spremljal tudi nezanemarljiv veter, podobno vreme pa naj nas bi čakalo tudi danes ...

O močnejših nevihtah so včeraj poročali tudi z Dolenjske. Kot so zapisali pri Neurje.si, so "nad južnim in jugovzhodnim delom Slovenije nastale posamezne lokalne nevihte. Nekatere od njih so tudi močnejše narave. Slednje v centrih lahko spremljajo močni nalivi, sunki vetra in manjša toča." Dodali so, da je nevihta s točo malo pred 20. uro zajela območje Kočevja, močnejše nevihte pa so se zvečer razbesnele tudi nad delom Posavja.

Arso sicer napoveduje, da bo v torek sprva precej jasno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in posamezne nevihte. Že znan vzorec. Pihal bo občasno okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava