102 leti Amalije Mohorčič

24.5.2020 | 13:20

Predsednica OO RK Jesenice na Dolenjskem Rajka Križanac in teta Malčka (foto: arhiv OO RK Jesenice na Dolenjskem)

Predsednica OO RK Jesenice na Dolenjskem Rajka Križanac in teta Malčka (foto: arhiv OO RK Jesenice na Dolenjskem)

Praznovanje 102. rojstnega dne Amalije Mohorčič – tete Malčke. Z leve:  sin Slavko, podžupan Občine Brežice Bogdan Palovšnik, predsednik KS  Jesenice na Dolenjskem Aleš Burja in župan Občine Brežice Ivan Molan  (foto: Rajka Križanac)

Praznovanje 102. rojstnega dne Amalije Mohorčič – tete Malčke. Z leve: sin Slavko, podžupan Občine Brežice Bogdan Palovšnik, predsednik KS Jesenice na Dolenjskem Aleš Burja in župan Občine Brežice Ivan Molan (foto: Rajka Križanac)

Še vedno sama poveže vinograd, dela na njivi in vrtu in uredi svoj dom – Življenjska modrost kot popotnica nam vsem ... Z velikim veseljem smo 23. aprila 2020 ob posebnih pogojih obiskali Amalijo Mohorčič v Slovenski vasi in ji zaželeli še mnoga zdrava in vesela leta. Praznovanje 102. rojstnega dne je letos potekalo malo drugače: brez poljubov in objemov, ampak veselo in nasmejano z našo prisrčno slavljenko.

Slavljenko sta na njenem dvorišču obiskala župan Občine Brežice Ivan Molan in podžupan Bogdan Palovšnik. V imenu občine ji je župan izročil voščilo in košarico, polno vitaminov. Lepe in spodbudne besede sva ji tam namenila tudi predsednik krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Aleš Burja, ki ji je podaril šopek vrtnic, in tudi sama kot predsednica OO RK Jesenice na Dolenjskem.

Našo teto Malčko krajani poznamo po delavnosti, pri svojih častitljivih letih še vedno sama poveže vinograd, na njivi posadi krompir, presadi solato na vrtu in uredi svoj dom. Kaj reči drugega, kot da je srečna, zdrava in še vedno polna energije!

Dve leti nazaj, ob 100. rojstnem dnevu, smo zbrani slavljenko vprašali za skrivnost tako častitljivih let. Z iskro v očeh je rekla: »Trdo delati, zmerno jesti in piti, s sosedom si dober biti!« Naj bodo te njene besede popotnica nam vsem.

Rajka Križanac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava