Košarkarice Krke po dolgem premoru ponovno na parketu

24.5.2020 | 08:55

Košarkarice Krke po dolgem premoru ponovno na parketu

Košarkarice Krke so po več kot dvomesečnem premoru začele s treningi v dvorani Marof. Dekleta so v času ukrepov zaradi korona virusa trenirale individualno doma po navodilih trenerjev, sedaj pa so se zopet srečale in opravile prve treninge.

Sezona pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije je sicer zaključena, KZS pa je tudi določila vrstne rede ekip v vseh kategorijah. Selekcija mlajših deklet U-13, ki je tik pred prekinitvijo osvojile naslov podprvakinj v mini pokalu Slovenije, je tako zasedla končno četrto mesto v državnem prvenstvu. Prekinitev prvenstva je najmanj odgovarjala prav tej selekciji krkašic, saj je bila ekipa v velikem vzponu in tudi ena izmed kandidatk za osvojitev naslova državnih prvakinj. Tudi selekciji starejših deklet U-15 prekinitev ni šla na roke, imele so namreč vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, tako pa so prvenstvo končale na petem mestu. Končna uvrstitev kadetinj je šesto mesto, mladinke pa so končale na dvanajstem mestu v državnem prvenstvu.

Članice v mednarodni Extra ligi pa še niso dokončno končale sezone. Vodstvo lige si je zadalo cilj, da izpelje zaključni turnir – final four, pa čeprav pred začetkom naslednje sezone v mesecu septembru. Članska ekipa ŽKK Krka pa si je že zagotovila nastop na tem turnirju.

T. B.

Galerija

_zzzzzzzzkrka (1)
_zzzzzzzzkrka (2)
_zzzzzzzzkrka (3)
_zzzzzzzzkrka (4)
_zzzzzzzzkrka (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava