Delo na daljavo v času korone

23.5.2020 | 10:15

Delo na daljavo v času korone

Na začetku izrednih razmer smo se tudi na Družinskem inštitutu Zaupanje znašli na razpotju, kako nadaljevati z aktivnostmi Večgeneracijskega centra Posavje Sevnica in ohranjati stik z uporabniki.

V enotedenskem mirovanju in čakanju na navodila ministrstev, smo kovali strategije. Zlato pravilo pravi, da ko se znajdeš v neznanih vodah, se je potrebno umiriti in stopiti korak nazaj ter preučiti možnosti, kaj lahko storim z razpoložljivimi sredstvi. In tako smo zavihali rokave ter izkoristili možnosti digitalne tehnologije in socialnih omrežij – nastala je Facebook stran Večgeneracijski center Posavje Sevnica (https://www.facebook.com/vgc.posavje.sevnica/), prav tako smo ustvarili tudi Instagram stran (vgc_sevnica). Poleg tega smo aktivirali tudi dodatno telefonsko številko (068 642 507), na kateri smo bili dosegljivi vsak dan med 8.00 in 15.00 uro. Ni primerjave z osebnim kontaktom, ampak je bilo to edino, kar nam je preostalo v tistem trenutku. Po začetnih krčih negotovosti in telefonskimi razgovori z uporabniki, katerih so se zelo razveselili, smo naše aktivnosti preusmerili na delo preko spletnih aplikacij in elektronskega sporazumevanja (vgc.posavje.sevnica@gmail.com.) Najbolj smo uporabljali aplikacijo ZOOM, preko katere je potekal in še poteka tečaj slovenskega jezika za priseljence in tedensko srečevanje Akademije za prostovoljsko delo z mladimi. Ob tem smo na razpolago tudi šoloobveznim otrokom, katerim nudimo učno pomoč na daljavo.

Ne glede na to, da smo bili uspešni pri vzpostavljanju podporne mreže našim uporabnikom, ohranjali svoje zdravje in skušali delovati po svojih najboljših močeh, se veselimo dne, ko si bomo spet lahko podali roke, se objeli in greli stolčke v naših skupnih prostorih.

Program Večgeneracijski center Posavje v Sevnici sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in Evropski socialni sklad ter Občina Sevnica. V program je v Sevnici vključenih več kot 300 uporabnikov. Več informacij o programu je dostopnih na spletni strani večgeneracijskega centra (www.vgc-posavje.si).

Družinski inštitut Zaupanje
Margareta Lešnik, strokovna sodelavka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava