Odpira se Tončkov dom na Lisci

21.5.2020 | 11:20

Odpira se Tončkov dom na Lisci

Sevniški župan je že simbolično predal ključe prenovljenega Tončkovega doma novemu najemniku, Tomažu Rantahu, ki načrtuje odprtje 22. maja.

Občina Sevnica je v okviru projekta Ribe na naravovarstvenem območju, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, podpisala pogodbo v vrednosti 198.857,50 EUR za izvedbo del in nakupa opreme v pritličnih prostorih Tončkovega doma na Lisci. Namen projekta je spodbujanje povečevanja lokalne oskrbe s svežimi ribami in prispevanje k razvoju sladkovodne akvakulture in s tem k bolj zdravim izbiram v prehrani ljudi.

V okviru projekta so bili preurejeni pritlični prostori Tončkovega doma s povezavami v zgornje nadstropje. V celoti je prenovljena kuhinja, ki je sedaj primerna tudi za ustrezno pripravo sladkovodnih rib. V novo urejeni večnamenski sobi bo stalen razstavno izobraževalni prostor.

Zaradi epidemije COVID-19 in s tem povezanimi ukrepi je izvajalec del zaradi doslednega upoštevanja vseh varnostnih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje z izvedbo del zaključil nekaj dni kasneje kot je bilo predvideno.

Zaključeno je tudi rušenje dotrajanih depandans, kjer je sedaj začasno postavljen kontejner za potrebe skladiščenja novega najemnika.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava