Iščete sezonsko delo v kmetijstvu? Zdaj je tu portal

19.5.2020 | 14:15

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je vzpostavilo spletni portal za posredovanje sezonskega dela v kmetijstvu.

Portal sezonanakmetiji.si združuje oz. povezuje iskalce in ponudnike sezonskega dela. S tem se ministrstvo umika iz dosedanje posredniške vloge med ponudniki in iskalci dela, so danes sporočili.

Epidemija novega koronavirusa ter ukrep omejitve gibanja in prehajanja ljudi med državami sta kmetom in kmetijskim podjetjem otežila pritok sezonskih delavcev, ki so za najrazličnejša opravila v kmetijstvu običajno prišli iz drugih držav. Ministrstvo je zato pozvalo k aktivnemu sodelovanju in pomoči. Iskalci del so se javili z vseh koncev države in praktično vseh družbenih profilov, so spomnili na ministrstvu.

Ministrstvo je kmalu po najavi ukrepov za delno ublažitev pomanjkanja tuje sezonske delovne sile napovedalo vzpostavitev posebnega spletnega portala, ki bo prevzel vlogo ministrstva kot posrednika med iskalci delovne sile in iskalci zaposlitve. Ta je začel delovati danes, njegova uporaba pa je po navedbah ministrstva enostavna.

"Kmetje oz. ponudniki del se registrirajo z elektronskim naslovom, vpišejo svoje podatke in kontakt, za kakšno vrsto del iščejo potencialne delojemalce, dodajo pa lahko tudi kratek opis. Iskalci del pa lahko pobrskajo po seznamu ponudnikov glede na kriterij vrste dela ali glede na lokacijo, ki je prikazana na zemljevidu," so opisali.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava