Vinska vigred 2020 nekoliko drugače

15.5.2020 | 10:30

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Spoštovani član Kluba prijateljev metliške črnine! Letošnje leto nam je naklonilo nove izzive in nas postavlja na nova izhodišča. Vsak izmed nas je svojevrsten način doživel zgodbo pandemije Convid-19. 

Klub prijateljev metliške črnine ostaja zvest poslanstvu, zapisanem v statutu.
Ker pa so trenutno prepovedni vsi dogodki, je bila zaradi tega v Metliki odpovedana oz. prestavljena (na avgust ali september) Vinska vigred. Prvič od ustanovitve Kluba se tako v mesecu maju ne bomo srečali.
 
Zato je moja poslanica v tem obdobju namenjena spoštovanju vina.
 
Dragi člani Kluba.

Negujte še naprej ljubezen do vina. Spijte vsak dan kozarček ob domači hrani in tako okrepite svoje telo. Vino res ni rado samo zato to počnite v družbi družine in pijateljev, pri tem pa upoštevajte navodila varne razdalje. Tudi ob obisku gostinskih lokalov podprite vinarstvo Bele krajine.

Zgodovina se je z vinogradništvom velikokrat poigravala vendar se je dejavnost vedno znova okrepila. Prepričana sem, da bomo skupaj tudi iz te zgodbe prišli močnejši, zrelejši in konkretnejši. 

Do snidenja na zdravje s kozarcem metliške črnine.

Tatjana Malešič 
Predsednica Kluba prijateljev metliške črnine

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

15.5.2020+2     + (2)     – (0)     Oceni vl 

Letos torej Vinske vigredi po moji oceni ne bo. Belokranjska največja vsakoletna prireditev, ki bo v jesenskih mesecih se enostavno ne bo mogla imenovati tako kot do sedaj, edino mogoče z dodatkom: Vinska vigred v septembru (ali oktobru). Vsekakor podpiramo organizatorje v prizadevanjih, da se tolikoletna tradicija ne bi prekinila. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava