Na Mednarodni muzejski dan se odpira tudi Belokranjski muzej

15.5.2020 | 09:20

Belokranjski muzej domuje na metliškem gradu (foto: arhiv; RIC Bela krajina)

Belokranjski muzej domuje na metliškem gradu (foto: arhiv; RIC Bela krajina)

Cenjeni obiskovalci, podporniki in vsi, ki spremljate naše delo! Tokrat vam pošiljamo razveseljujoče sporočilo. V ponedeljek, 18. maja 2020, bo Belokranjski muzej na vseh svojih lokacijah (Metliški grad, Spominska hiša Otona Župančiča Vinica, Muzejska hiša Semič, Galerija Kambič Metlika) odprl vrata obiskovalcem.

Pripravili smo vse potrebno za zaščito vašega in našega zdravja. To je v tem trenutku najpomembnejše, zato bomo upoštevali tudi priporočilo, da še vedno ni varno gostiti večje skupine obiskovalcev hkrati.

18. maj je Mednarodni muzejski dan. Razstave Belokranjskega muzeja v Metliki, Vinici in Semiču si boste ta dan ogledali brezplačno, za dobrodošlico pa vas bo čakalo še presenečenje.

Letošnja tema Mednarodnega muzejskega dne je »Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost«. Na virtualni razstavi slovenskih muzejev se bo predstavil tudi Belokranjski muzej. V ponedeljek bo knjižica objavljena na spletni strani ICOM Slovenija, povezava pa bo vzpostavljena na spletni strani www.belokranjski-muzej.si.

Povedali smo vam že, da smo dva meseca zelo pogrešali pravi muzejski utrip, ki ga lahko ustvarimo le skupaj z vami, vedoželjnimi obiskovalci. Zavedamo se, da množičnega obiska še ne moremo pričakovati, verjamemo pa, da si boste posamezniki zaželeli stika s kulturno in naravno dediščino ter umetnostjo.

Dobrodošli!

Andreja Brancelj Bednaršek
in sodelavci Belokranjskega muzeja

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

15.5.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Hvala za prijazno vabilo. Mislim, da bo doseglo marsikatero radovedno srce. (vika lozar)

20.5.2020–1     + (0)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

A tuđ bicikel klošarji pridejo

20.5.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni miha 

lojz ti si bulan, pejt se zdravt

21.5.2020–1     + (0)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

Miha sl dohtar ali bicikel klosar ali kaj tretjega

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava