Teden cvička, Trebanjski koš, srečanje DU - vse odpade!

6.5.2020 | 16:30

Trebanjski župan Alojzij Kastelic bo moral na takšno druženje kot lani še malo počakati ... (foto: arhiv)

Trebanjski župan Alojzij Kastelic bo moral na takšno druženje kot lani še malo počakati ... (foto: arhiv)

Spoštovani, dne 5. marca smo vas na novinarski konferenci obvestili o planiranih dogodkih meseca junija v občini Trebnje. Napovedali smo vam skupno organizacijo 48. Tedna cvička in 32. Trebanjskega koša in srečanje upokojencev Dolenjske in Bele krajine, za 12. in 13. junij. Prav tako izvedbo že 53. Tabora likovnih samorastnikov Trebnje in praznovanje praznika Občine Trebnje.

Obveščamo vas, da zaradi razmer in ukrepov korona virusa v letošnjem letu v Trebnjem ne bo izvedene skupne dvodnevne prireditve 48. Tedna cvička in 32. Trebanjskega koša ter ravno tako srečanja upokojencev Dolenjske in Bele krajine.

53. Tabor likovnih samorastnikov pa je prestavljen na jesenski termin.

V Zvezi društev vinogradnikov Dolenjske si še naprej prizadevamo za izvedbo ocenjevanja vin v okviru 48. Tedna cvička, katerega planiramo izvesti skupaj z Kmetijsko gozdarskim zavodom Novo mesto. Ocenjujemo, da bi se ob sproščanju ukrepov le to lahko izvedlo do sredine meseca junija.

Vinogradniki Dolenjske želimo organizirati tudi dogodek zaprtega tipa, kot srečanje vinogradnikov Dolenjske, kjer bi podelili priznanja vinogradnikom za ocenjena vina v okviru 48. Tedna cvička ter razglasili letošnjega kralja cvička, 22. cvičkovo princeso in ambasadorja cvička za leto 2020.

Občina Trebnje v juniju praznuje svoj občinski praznik. Slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Trebnje bomo izvedli, v kolikor bo zaradi ukrepov, ki bodo v veljavi, to možno. Slavnostna seja Občinskega sveta se načrtuje za 22. junij.

Lepo vas pozdravljava.

Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic
Predsednik ZDVD Miran Jurak

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava