AVDIO: Borut Pahor - V Beli krajini nismo bili za zgled

17.4.2020 | 13:00

Gneča ob Kolpi (foto: Bobo)

Gneča ob Kolpi (foto: Bobo)

Na nek način bi morali veljati za zgled, je dejal predsednik republike in priznal, da to v sredo niso bili.

Na nek način bi morali veljati za zgled, je dejal predsednik republike in priznal, da to v sredo niso bili.

AVDIO: Borut Pahor - V Beli krajini nismo bili za zgled
AVDIO: Borut Pahor - V Beli krajini nismo bili za zgled

Zaradi neupoštevanja predpisov o ustrezni fizični razdalji med ljudmi na sredinem obisku mejnega območja ob Kolpi se je opravičil tudi predsednik države Borut Pahor.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je včeraj kot prvi v izjavi na daljavo spregovoril o srečanju predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sila Boruta Pahorja, ministra za obrambo Mateja Tonina ter Hojsa na mejnem območju ob Kolpi, kjer so se zavzeli za podelitev izrednih pooblastil vojski na južni meji.

Ob sredinem obisku so bili deležni tudi kritik o neupoštevanju predpisov o ustrezni fizični razdalji med ljudmi. Hojs je dejal, da so so naredili napako, ker se niso dovolj držali vsak k sebi, a da maske takrat niso bile potrebne. Dejal je tudi, da so hodili po ozkem kolovozu, zato primerna formacija čez palec stotih ljudi ni bila mogoča. Izrazil je obžalovanje, da jih na to niso opozorili že novinarji in fotografi, ki so takrat bili prisotni, in dodal, da tudi oni niso ohranjali priporočene razdalje.V prihodnje pa bodo poskrbeli, da bo vzpostavljena primerna razdalja, je dejal.

Predsednik države izrazil obžalovanje

Pojasnil je, da razume in sprejema kritike na račun njegovega obnašanja in obnašanja njegovih spremljevalcev. Na nek način bi morali veljati za zgled, je dejal predsednik republike in priznal, da to v sredo niso bili.

"Sprejmite, prosim, iskreno, izraze mojega obžalovanja in opravičila," je dodal v izjavi za javnost. Poudaril je tudi, da občuduje ljudi, ki z zares discipliniranim obnašanjem pripomorejo k temu, da se Slovenija tako uspešno sooča s to zdravstveno krizo.

Zvočni zapisi

Opravičilo Boruta Pahorja

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

17.4.2020+5     + (7)     – (2)     Oceni vl 

Gospod Pahor se je v imenu vse stotnije obiskovalcev na južni meji opravičil za grobo napako pri obnašanju proti korona virusu. Nekako si dopovedujem in ne sprejemam tega plehkega opravičila. Preveč moteče je vse skupaj pri obnašanju našega predsednika, ki se predvsem udinja sedanji vladi in naj odmisli prepričanje, da je predsednik vseh državljanov.(vika lozar)

19.4.2020+9     + (10)     – (1)     Oceni Jožko 

:-) ... predpostavimo, da so zadeve s to "devetnajstko" dejansko resne, bi se obnašali povsem drugače, o tem ni nobenega dvoma. Sam predsednik države z nekaterimi pomembneži, je dokaz tega. Seveda, maske niso odveč. V zraku je veliko cvetnega prahu, sezona gripe pa je, upajmo, minila.

21.4.2020–1     + (2)     – (3)     Oceni Lojzekov stric 

Hvala , gospod predsednik za podporo , da bo vojska čim prej na meji , ker migranti nas grozno ogrožajo, ta malenkost z razdaljo je sam za VIKO POMEMBNA , PA DRUGE SKODLJIVCE, napakica je prav da ste se opravicu , ste pokoncen mož

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava