Udarniško do več kot 2000 pralnih mask

9.4.2020 | 11:00

 Udarniško do več kot 2000 pralnih mask
 Udarniško do več kot 2000 pralnih mask
 Udarniško do več kot 2000 pralnih mask
 Udarniško do več kot 2000 pralnih mask

Prejšnji petek so v podjetju M TOM prevzeli blago, do srede pa sta dve tretjini gospodinjstev v občini Mirna že prejeli po eno pralno zaščitno masko in eno zaščitno masko za enkratno uporabo.

Po enotedenskih prizadevanjih je v petek podjetje M Tom iz Mokronoga dobilo blago za izdelavo pralnih mask, ki so ga v podjetju skrojili in skupaj z elastiko oziroma trakovi še isto dopoldne donirali občini Mirna. Prek družbenih omrežij je stekla akcija iskanja prostovoljcev za šivanje mask na domu. Material je prostovoljcem župan razdelil v soboto, dobrih 24 ur zatem je že prevzel sešite maske, v ponedeljek je prva tretjina gospodinjstev v občini prejela pakete, druga tretjina v torek, preostala gospodinjstva pa bodo maske prejela do konca tedna, saj jih prostovoljci še šivajo.

»Na Mirni smo stopili skupaj za dobro vseh. Kar 25 prostovoljcev šiva zaščitne pralne maske, so izjemno odzivni in hitri, odprti in pripravljeni pomagati. Ob tem ne smem pozabiti niti naših gasilcev, ki skrbijo za raznos paketov, najprej po Mirni, potem pa še po vaseh. Hvaležen sem tudi podjetjem, ki so nam prisluhnila, predvsem pa M Tomu, ki je doniral skrojeno blago in ostali material,« je povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. (- pripeta tonska izjava D. Skerbiša)

Vsako gospodinjstvo v občini bo tako prejelo eno zaščitno masko za enkratno uporabo (iz fonda mask, ki ga je občinski štab CZ prejel od regijske izpostave URSZR) in eno pralno zaščitno masko, ostale pralne maske pa bodo prejeli gasilci, po potrebi pa tudi občani iz večštevilčnih družin, ranljive skupine in tisti stanovalci Doma starejših občanov Trebnje, ki prihajajo iz mirnske občine.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava