Zimski športni dan z očetom

9.4.2020 | 09:15

Zimski športni dan z očetom

V šoli ni pouka, ker so v državi izredne razmere zaradi epidemije koronavirusa. Pouk imamo na daljavo. To pomeni, da nam učitelji naloge pošiljajo preko spleta. Zelo sem bil vesel, ko sem opazil, da imamo v četrtek športni dan.

Z očetom sva se dogovorila, da se greva sankat na bližnji breg. Oblekla sva se v smučarsko obleko in se odpravila ven. Iz garaže sva vzela lesene sanke, bob in lopatko. Med potjo sva gazila sneg, ki je bil ponekod debel trideset centimetrov. Po bregu sem se prvi spustil jaz, nato pa sva se spustila skupaj z očetom. Na cilju sva vzkliknila: »Super, kako sva bila hitra!« Ko sva se naveličala sankanja, sva se odločila, da bova naredila veliko snežno kepo. Kepo je začel delati oče, kasneje pa sem se mu pridružil še sam. Naredila sva veliko kepo in jo zvalila do koša na igrišču. Stopil sem nanjo, oče pa mi je naredil žogo iz snega. Prijel sem jo in jo potisnil skozi obroč. Medtem me je oče fotografiral. Potem je oče dal koš, jaz pa sem ga poslikal. Ker je začelo pihati, sva odšla domov. Ko sem pospravljal sani, me je oče začel kepati. Nisem se kar predal in sem ga kepal nazaj. Bilo je zelo zabavno. Ker sva bila precej mokra, sva se odpravila v stanovanje in oče nama je skuhal čaj.

Športni dan ni bil takšen, kot sem ga navajen, saj ob sebi nisem imel sošolcev. Bil pa je poseben in zanimiv, saj športnega dne z očetom še nisem imel.

Tilen Majerle, 6. razred
OŠ Stari trg ob Kolpi, marec 2020

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava