Jasna Kuljaj in Jože Potrebuješ sta zakopala bojno sekiro

8.4.2020 | 14:30

Jože Potrebuješ s svojimi Čuki in voditeljico oddaje (foto: Planet tv)

Jože Potrebuješ s svojimi Čuki in voditeljico oddaje (foto: Planet tv)

»To, kar počnem v življenju, sem si želela vse otroštvo.«

»To, kar počnem v življenju, sem si želela vse otroštvo.«

»Cenim to, kar mi je uspelo ustvariti doslej, je pa res, da pridejo  dnevi, ko se vprašaš, kaj bi v življenju počel, če se ti ne bi v nekem  določenem trenutku, včasih po golem naključju, zgodile nekatere stvari.«

»Cenim to, kar mi je uspelo ustvariti doslej, je pa res, da pridejo dnevi, ko se vprašaš, kaj bi v življenju počel, če se ti ne bi v nekem določenem trenutku, včasih po golem naključju, zgodile nekatere stvari.«

Oddaja Pri Črnem Petru na Planetu TV je izjemno priljubljena pri gledalcih tako zaradi pestrega nabora glasbenih točk kot zaradi skečev komikov in voditeljice Jasne Kuljaj. Ta je v oddajo vpeta tudi vsebinsko, saj ni le »bralka« besedila, pač pa obenem pomemben del avtorske ekipe, ki skrbi, da bi bila oddaja vedno znova zabavna, pestra, zanimiva.

Imate s pripravo na oddajo veliko dela?

Pred vsako sezono se dogovorimo, kako bomo oddajo peljali naprej, in postavimo zadeve v grobem, nato pa sledi delo z vsako oddajo posebej. Z veseljem sodelujem v tem ustvarjalnem procesu, kjer se skupaj odločamo, kaj želimo.

Kdo ste torej vi, odločevalci o vsebini oddaje?

Ožja ekipa, ki jo sestavljamo z Jožetom Potrebuješem in Sašem Đukićem, se ima imenitno, saj smeha ne manjka. Je pa res, da sem v tem trojčku edina ženska, zato moram kar pošteno udariti po mizi, če želim, da me fanta slišita. Ampak ne popuščam. (smeh)

Se radi gledate na televiziji?

No, prav posebnih občutkov ob tem ne doživljam … Seveda gledam vse naše oddaje, gledam, kako končni izdelek deluje na ekranu, kako so se stvari povezale med seboj. Včasih kaj opazim šele med gledanjem oddaje, potem pa se o vseh teh opažanjih pogovorimo. Ne predstavljam si, da ne bi gledala tega, kar naredimo. Nisem te vrste voditelj, ki posname oddajo, s tem pa je zadeva končana. Sodelujem tudi v montaži, če je treba popraviti kakšne napakice, ki se zgodijo na snemanju. Po ogledu končnega izdelka lahko izdelam dokončno analizo, ki se mi zdi potrebna, saj lahko le tako napredujem.

Od koga ste se največ naučili o televizijskem poslu?

Imela sem to srečo, da sem lahko sodelovala s precej mojstri, velikimi imeni, a največ ustvarjalnega časa sem v življenju verjetno preživela z Jožetom Potrebuješem, zato sem se po vsej verjetnosti največ naučila prav od njega. Upam, da se je tudi učitelj kaj naučil od učenke! (smeh)

Vam kariera danes, ko imate družino, še vedno pomeni toliko kot prej? 

Seveda. To je moje življenje. Na radiu oziroma televiziji delam od poznih najstniških let. Ta ustvarjanost, ki jo čutim pri tem delu, mi daje ogromno življenjske energije. Tega ne delam tehnično, rutinsko. Morda mi včasih prav to delo daje energijo za druga življenjska področja, tudi za družino. Seveda prav tako obratno: družina mi daje energijo, da lahko z veseljem opravljam televizijsko delo. Pri meni se vse to zelo prepleta.

Včasih izgubimo veselje do tistega, kar je postalo služba in ni več konjiček. Kako je pri vas?

To, kar počnem v življenju, sem si želela vse otroštvo. Cenim to, kar mi je uspelo ustvariti doslej, je pa res, da pridejo dnevi, ko se vprašaš, kaj bi v življenju počel, če se ti ne bi v nekem določenem trenutku, včasih po golem naključju, zgodile nekatere stvari. Nekaj je bilo tudi sreče … Voditeljstvo je moja služba, imam pa nekaj konjičkov, ki bodo morda nekega dne postali moja služba.

Vas je prepoznavnost spremenila?

Meni se prepoznavnost ni zgodila čez noč, prišla je precej zgodaj, tako da je to nekaj, s čimer živim. Ni nekaj, kar bi mi nekega dne padlo na glavo, mi stoodstotno obrnilo življenje in me spremenilo na kakršenkoli način.

Kako pa je to spremenilo vaše bližnje? Se vam zdi, da imajo kdaj predsodke glede vas, ker ste znani?

Bližnji pa res ne. Mogoče kakšni daljni, če že. Nenavadno mi je, kako si ljudje šele po osebnem stiku dovolijo, da jim neka oseba postane všeč. Včasih je dovolj stisk roke in že nekomu postaneš simpatičen. Jaz se seveda ne morem za vsakega posebej obremenjevati, komu sem simpatična in komu ne, jaz »gonim« svoje. (smeh)

Kaj bi v teh dneh našli v vašem predvajalniku glasbe?

Veliko slovenske glasbe, saj moramo biti seveda pozorni na vse novosti na slovenski glasbeni sceni. Veliko časa namenim tudi brskanju po zaprašenih posnetkih na YouTubu, kjer človek najde marsikaj zanimivega, in potem tuhtamo, kako bi neko pesem »oživili« in jo ponudili gledalcem. Ušesa moraš imeti našpičena. Mi pa zelo ustreza tudi malo trši zvok ali pa zgolj kitara. Še zmeraj me ujamejo pesmi od Nirvane, ki so pesmi mojega najstništva. Za pesmi skupine Big Foot Mama se mi tudi zdi, da nosijo velik naboj, ravno zadnjič sem na Valu 202 slišala Sanja se ti ne, ki mi potem nekaj dni ni šla iz glave. Veliko dobre glasbe je na svetu!

ZAKOPALA BOJNO SEKIRO

Jasna je nekoč z Jožetom Potrebuješem ustvarjala oddajo Na zdravje! Takratno sodelovanje se je končalo s sporom, zato je nekatere presenetilo, da je Jože sprejel vabilo producenta Tomaža Lehpamerja, da prevzame avtorsko vodenje oddaje z voditeljico Jasno. Ampak Jasna in Jože sta se že pred časom pomenila in zakopala bojno sekiro. Kot so partnerski odnosi običajno po težkih preizkušnjah le še bolj trdni, je tudi sodelovanje med Jožetom in Jasno danes boljše, kot je bilo kadarkoli prej. To se gotovo opazi tudi na ekranu, saj je že razpoloženje na snemanju izjemno prijetno in polno smeha ter dobre volje.

Stop/Vklop

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava