DL: Kdaj obnova ceste Trebnje - Dobrnič? Kaj pa dobrniško igrišče?

3.4.2020 | 11:40

Ilustrativna slika. (Foto: L. M., arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: L. M., arhiv DL)

Kot smo zapisali v tej rubriki v prejšnjem Dolenjskem listu, Jožeta iz okolice Trebnjega zanima, zakaj so pred časom nekaj merili na cesti Grmada–Dobrnič. Zanima ga, ali so merili zaradi vrisa trase oziroma ali bodo obnavljali cesto? Vprašal je tudi, kdaj bo občina Trebnje uredila igrišče pri šoli v Dobrniču.

Prejeli smo odgovora občine Trebnje. Kot je povedal Janez Pirc, direktor občinske uprave, so naročili odmero ceste LC 425011 (Trebnje–Grmada–Dobrnič) po obstoječi trasi zaradi zemljiškoknjižnega urejanja obstoječih kategoriziranih občinskih cest. Občina Trebnje namreč pospešeno izvaja meritve občinskih cest in vsako leto jih odmeri približno deset kilometrov. Za navedeno lokalno cesto imajo tudi izdelano projektno dokumentacijo.

»V proračunu občine za leto 2020 so zagotovljena sredstva za rekonstrukcijo odseka na cesti Trebnje–Grmada, in sicer v dolžini 300 m. To je odsek iz Trebnjega proti Grmadi do dela, ko cesta preide iz gozda, torej del, ki poteka po gozdu in še ni bil obnovljen. V delu, ki je predviden za rekonstrukcijo v letošnjem letu, bo treba pred gradnjo pridobiti soglasja lastnikov, za kar se občanom že vnaprej zahvaljujemo,« je v odgovoru še zapisal Pirc.

O ureditvi igrišča v Dobrniču pa je odgovorila Irena Žužek, vodja oddelka za družbene in gospodarske dejavnosti: »Načrti so pripravljeni, in sicer v dveh variantah: v obliki asfaltnega igrišča, kot je bilo v preteklosti, ali tartanskega, ki je po mnenju nekaterih manj primerno in ni tako široko uporabno kot asfalt. Zato bomo verjetno še letos izvedli asfaltno obliko. Če pa bo v projektu sodelovala tudi krajevna skupnost, občina je dokupila pol hektarja zemljišča, bi lahko naredili še kaj dodatnega. Na zalogi imamo umetno travo za potrebe treniranja nogometa ali drugih dejavnosti. V prihodnosti bo treba narediti tudi tekaški krog kot v Trebnjem in Velikem Gabru. Letos bo narejeno asfaltno igrišče in nadaljnje aktivnosti skupaj s krajevno skupnostjo, da bi občanom omogočili čim več športnih aktivnosti in druženja.«

Članek je bil objavljen v 4. številki Dolenjskega lista 23. januarja 2020 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava