Gradivo o pandemiji korone na območju Bele krajine

3.4.2020 | 09:15

Belokranjski muzej domuje na metliškem gradu (foto: arhiv; RIC Bela krajina)

Belokranjski muzej domuje na metliškem gradu (foto: arhiv; RIC Bela krajina)

V Belokranjskem muzeju zbiramo poleg drugega tudi najrazličnejše gradivo o pandemiji korone na območju Bele krajine (članke v časopisih in revijah, letake in plakate, fotografije …). Kako se je virus dotaknil vas, kako spremljate trenutne razmere (prazne ulice, učilnice, pisarne, igrišča, …), kaj najbolj pogrešate?

Hvaležni vam bomo za vaše digitalne fotografije, videoposnetke, kakršnekoli zapise.

Shranili jih bomo za prihodnje rodove, ki jim bo dediščina pomagala razumeti preteklost.

Prosimo vas, da gradivo pošiljate na e-naslov:

alenka.misja@guest.arnes.si

Bodite kar se da dobro.

Z lepimi pozdravi,

Alenka Misja
kustosinja pedagoginja

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

3.4.2020+2     + (3)     – (1)     Oceni vl 

Nimam možnosti, da bi poslala fotografijo Vike Lozar, kako preživlja dneve v znamenju korone. Vsekakor se strinjam, da so resni časi, zelo rada pa zasledim v časopisu, radiu in še kje kako duhovitost na račun virusa, ki se nam zgodi. Navdušena sem nad Slovenci, zelo dosti je trenutkov, ko se ob branju lahko res od srca nasmeješ, in to je to! Bravo Slovenci, ne bo nas prestrašila primerjava nekaterih politikov, kako smo v resnici zaradi virusa danes v vojni. Kako radi po drugi strani ti isti potiskajo tiste, ki drugače politično mislijo, v temne čase (po njihovem) socializma, sami pa niso nič drugačni. Zarečenih besed od takih ljudi smo že skoraj siti. (vika lozar)

3.4.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni navi 

Spoštovana Vika! Kako to,da ne komentirate neodzivnost Občine Črnomelj na izdelavo zaščitnih mask?

7.4.2020Oceni vl 

Povedati moram, da maske izdelujejo članice DPM s Sonjo Strgar na čelu in jih razdeljujejo potrebnim. Brez pompa tudi gre. (vika lozar)

7.4.2020Oceni navi 

Danes je vsako gospodinjstvo v občini Semič dobilo po eno pralno zaščitno masko. Tudi v občini Semič se je vse dogajalo brez velikega pompa.Dejstvo je ,da Polona zna prisluhniti svojim občanom. V Črnomlju pa omenjajo stroške za izdelavo mask. Res žalostno za vodstvo občine.

10.4.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni navi 

Včeraj zjutraj je bil na portalu članek in fotografije o postavitvi kamnitega obeležja na trgu v Črnomlju. Čez dan je članek izginil. Kdo je dal nalog, da se ga izbriše? Iz fotografij je razvidno, da se delavci ne držijo mavodil o predpisani razdalji.Drugo je vprašanje, kakšni so stroški za to kamnito obeležje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava