Ostanimo doma: Brezplačno natisni družabne igre

28.3.2020 | 10:30

Ostanimo doma: Brezplačno natisni družabne igre

Družabne igre nas sproščajo in omogočajo kvalitetno preživljanje prostega časa, obenem pa zaposlijo naše misli in jih odvrnejo od vsakdanjih skrbi. Če imamo kanček volje, zdrava tekmovalnost poskrbi za sproščanje adrenalina, posledično pa se počutimo bolj energične, kar na naše počutje dobro vpliva. Prednosti družabnih iger pa je še več. Mnoge družabne igre razvijajo naše potenciale; z njimi krepimo spomin, taktično načrtovanje in logično mišljenje, treniramo socialno vedenje in obenem razvijamo kreativnost. Otroci se poleg tega naučijo tudi upoštevanja pravil in potrpežljivosti.

Tovrstnega priložnostnega učenja nam ni treba načrtovati, zgodi se spontano, medtem ko zasledujemo zmago, se branimo pred nasprotniki in načrtujemo naslednjo potezo.

Klasične družabne igre smo, še posebej če imamo otroke, verjetno potegnili iz predala enega od prvih dni izolacije. In klasične igre, kot so Človek, ne jezi se, Šah, Spomin, Remi, Domino in druge, so klasične z razlogom. Predstavljajo nam nekakšno domačnost in dejansko so zabavne. Igrati isto igro vsak dan, kljub mnogim situacijam, ki jih te igre ponujajo, pa nam sčasoma ni več dovolj.

Raziskave kažejo, da se posamezniki med igranjem iger učijo do trikrat hitreje. In kaj je lepšega kot združiti zabavo v času, ko nas omejujejo zidovi naših stanovanj, z učenjem in prijetno vznemirjenostjo ob pričakovanju zmage.

Zato so družabne igre, ki jih lahko natisnemo doma, kot nalašč za ta čas.
Zanimiva strateška različica igre Spomin je igra SKRIVALNICE V GOZDU. Lahko jo uporabljamo za utrjevanje angleščine ali pa uporabimo kreativnost in si naredimo svoje pare. Pomembno je, da je pred vami nova igra, primerna za vse generacije, ki se igra na nov način in ki si jo lahko doma naredite sami. Vse kar potrebujete, je printer, papir, kocka in dve figurici.

Če pa morajo vaši otroci te dni utrjevati poštevanko, pa priporočamo igro HITROSTNA POŠTEVANKA. Igra je preko družabnih omrežij postala že pravi hit! Ste pripravljeni na izziv? Verjetnost, da vas bodo otroci premagali, je velika!

U. H.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava