Uvodno srečanje projekta Discover our Europe

28.3.2020 | 09:00

Uvodno srečanje projekta Discover our Europe

Pred dnevi se je v južnofrancoskem mestu Aix en Provence z uvodnim sestankom začel projekt Discover our Europe (Odkrijte našo Evropo), ki je sofinanciran iz programa Evropske unije »Evropa za državljane«. Osem držav partneric (Francija, Portugalska, Ciper, Italija, Madžarska, Španija, Romunija in Slovenija) bo v prihodnjem letu pripravilo sedem dvodnevnih dogodkov, ki bodo osvetljevali zgodovino Evrope, njene cilje in dosežke.

Prvi dan teh srečanj v državah partnericah projekta bo namenjen šolarjem in dijakom, ki bodo prek različnih delavnic poglobljeno spoznavali Evropo in njene ustanove, drugi dan pa bo namenjen vsem, ki jih tovrstna tematika zanima. Pripravili bomo delavnice, seminarje, filmske projekte in mnogo drugega. 

Naslednje srečanje naj bi bilo konec maja v Marseillu, v Novem mestu pa bomo tovrstni dvodnevni dogodek pripravili 19. in 20. novembra v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. 

Osrednji cilj projekta Discover our Europe je boj proti evroskepticizmu, ki državljanom zagotavlja boljše znanje o EU-ju in prispeva k razvoju aktivnega evropskega državljanstva.

E. S.

Galerija

_zzzzzzzzeu (1)
_zzzzzzzzeu (2)
_zzzzzzzzeu (3)
_zzzzzzzzeu (4)
_zzzzzzzzeu (5)
_zzzzzzzzeu (6)
_zzzzzzzzeu (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava