FOTO: Belo jutro, ponekod plugi na cestah

25.3.2020 | 09:40

Vahta

Vahta

AC - Hrastje

AC - Hrastje

Prebivalci južne, vzhodne in deloma osrednje Slovenije so zjutraj zagledali snežinke. V Kočevju je zapadlo že približno 15 centimetrov snega.

V notranjosti Slovenijo se bo rahlo sneženje nadaljevalo. Več snega naj bi zapadlo na vzhodu države, nekaj malega tudi drugod. Povsem suho bo le na Primorskem in v delu Ljubljanske ter Celjske kotline. V noči na četrtek pa naj bi se sneženje okrepilo, poroča vremenski spletni portal Neurje.si. "Največ padavin gre pričakovati na območju Pohorja, Kozjaka, v delu Koroške ter v delu jugovzhodne Slovenije (območje Kočevskega roga, Ribnice, Gorjancev, Snežnika, Javornikov, …). Tam lahko že do jutri popoldan lokalno zapade od 10 do 20 centimetrov novega, suhega snega," menijo na Neurje.si.

Na območjih, kjer se sneg oprijema vozišča, je obvezna zimska oprema. Takšne ceste so Veljenje - Slovenj gradec in Ljubljana - Kočevje - Petrina, poroča prometnoinformacijski center.

V petek bo pretežno oblačno, dež, ki bo zamenjal sneg, bo v notranjosti Slovenije postopno ponehal, burja na Primorskem bo počasi slabela. V soboto bozmerno do pretežno oblačno in suho vreme. Topleje bo. Temperature bodo spet segle čez 10 stopinj in se povzpele tja do 15.

Svet24
foto: promet.si

Galerija

Boštanj
Kanižarica-Vinica
Obrežje-Hrastje
Livold-Fara
Rašica-Žlebič
Vahta

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava