VIDEO: ''Pastirče mlado'' zasedbe 2B uspešnica med karanteno

25.3.2020 | 13:30

VIDEO: ''Pastirče mlado'' zasedbe 2B uspešnica med karanteno

Pesem Pastirče mlado, ki sta jo brata Gašper in Primož, znana kot dvojec 2B, zaigrala na Koncertu za zvestobo, je z več kot 166.000 ogledi postala prava Facebook uspešnica. Nanjo ju vežejo spomini iz otroštva, saj sta jo prepevala že v rani mladosti, kasneje pa sta jo izvajala ob različnih priložnostih, na takšnih in drugačnih koncertih. Pri ljudeh je bila vedno dobro sprejeta, zato sta jo v vseh teh letih nekako posvojila in vzela za svojo. Dolgo sta razmišljala o tem, da bi posnela tudi studijsko različico, odzivi gledalcev Koncerta za zvestobo, pa so jima dali motivacijo in zagon, da se tega končno tudi lotita. 2B tokrat torej predstavljata Pastirče mlado (2020), posneto v času izolacije, v pestrem tednu, ki je za nami.

2B svoje spevne melodije združujeta predvsem z electric organic zvrstjo, v kateri sta našla svežo energijo in zagon. Prvo skladbo njune samostojne glasbene poti – 'Najini koraki' – so mnoge radijske postaje prepoznale kot spremljevalko lanskoletne pomladi in sčasoma pa je postala tudi prikupen radijski hit. Pred kratkim sta izdala tudi njun najnovejši single 'Kje so rože' ki se že redno predvaja, med drugim je postal tudi Popevka tedna na val 202.

2B imata za seboj tudi že kar nekaj koncertne kilometrine, nastopila sta že na odrih Schengenfesta, Urbanega dejanja, Castle festivala in mnogih drugih. Novi album pričakujemo še letos, na njem pa bosta Gašper in Primož predstavila tisto, kar ju neizbrisno povezuje: skromnost ter strast do ustvarjanja sodobne, čustvene, rahlo zasanjane in izrazito optimistične glasbe.

NK PR

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava