FOTO: Sneg pobelil nižine, zima še kaže zobe

24.3.2020 | 13:15

Bozeljsko (foto: Sandra Iljaš)

Bozeljsko (foto: Sandra Iljaš)

Vahta (promet.si)

Vahta (promet.si)

Hladen sibirski zrak, ki je te dni zajel Slovenijo, je s sabo prinesel nizke temperature in tudi nekaj snega.

Ponoči so se temperature ponekod v notranjosti Slovenije spustile pod ledišče. Najhladneje je bilo na notranjskem in Gorenjskem, kjer se je živo srebro spustilo tudi do osem stopnij pod ničlo. Najhladnejši zrak je do nas sicer pritekel v višinah. Na kredarici so tako zjutraj izmerili -20 stopinj Celzija, na Krvavcu -14, na Kaninu -17 in na Rogli -13 stopinj Celzija, poroča portal ljubiteljev meteorologije neurje.si.

Sneg je ponoči in zjutraj sicer zapadel na Kočevskem, Notranjskem, na Pohorju, na območju Bele krajine ter ponekod v Zasavju in Posavju, kažejo podatki Agencije RS za okolje (ARSO).

Nizke temperature so slabe predvsem za rastline, ki so že začele odganjati. Zaradi temperaturnega šoka je tako večji del Slovenije udarila pozeba, še pišejo na portalu neurje.si. Fotografije bralcev so z FB profilov.

Še bo snežilo, a kmalu pride dež

Danes bo še pihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, navajajo meteorologi z Arsa.

Jutri bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

V četrtek bo ponekod še snežilo, a bo sneg začel prehajati v dež. V petek bodo padavine postopoma ponehale.

Svet24

Galerija

Bizeljsko (promet.si)
Dobova (Špela Špela)
Dragica Božičnik (Veliki Kamen)
Foto: Brigita Černe, Semič
Majda Movrin (Črnomelj)
Sandra Iljaš (Bizeljsko)
Vahta (promet.si)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

25.3.2020+3     + (3)     – (0)     Oceni vl 

Tako je to. Stari pregovor pravi, da zeleni božič pripelje belo veliko noč. Druga stara resnica pa je, da mora biti gnoja tudi za reveže in se temu zapoznelemu snegu reče "osebenjski gnoj". (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava