FOTO: Potres v Zagrebu - za življenje otroka se še borijo; nove fotografije razdejanja

22.3.2020 | 09:35

FOTO: Potres v Zagrebu - za življenje otroka se še borijo; nove fotografije razdejanja
FOTO: Potres v Zagrebu - za življenje otroka se še borijo; nove fotografije razdejanja

Potres je v hrvaški prestolnici, kjer že tako veljajo strogi ukrepi zaradi širjenja novega koronavirusa, povzročil precejšnjo paniko.

Umrl je 15-letni otrok, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Žrtev ob prihodu reševalcev ni kazala znakov življenja, prepeljali so jo v kliniko za otroške bolezni, kjer so zdravniki potrdili smrt.

"Zbudilo me je močno tresenje, ki je trajalo kakih deset sekund. Stvari so popadale s polic, nepritrjeni kosi pohištva so bili na tleh. Tudi stene so ponekod malo popokale, koščki barve so popadali," je povedal dopisnik STA iz Zagreba Goran Ivanović.

Prvemu sunku je sledil drugi. "Stanovalci bloka so večinoma zunaj, parkirali so avte na zelenici stran od bloka in ostali tam. Ljudje se sicer zaradi koronavirusa držijo narazen, slišati je sirene gasilcev in reševalcev," je opisal razmere.

Dodano ob 10.10:

Vodja Zavoda za nujno medicino Žarko Rašić je po poročanju portala index.hr dejal, da so po prejemu obvestila o rušenju stavbe v Đurđevački ulici v Zagrebu reševalci odšli na prizorišče, kjer so odkrili težko poškodovanega 15-letnega otroka, ki ni kazal znakov življenja.

Odpeljali so ga v Kliniko za otroške bolezni. Sprva so poročali, da so tam potrdili otrokovo smrt, a je direktor klinike kasneje dejal, da to ni res in da si še naprej prizadevajo rešiti njegovo življenje. Je pa v izjemno kritičnem stanju.

sta; foto: twitter in reuters

Galerija

_zzzzzzzagreb (0)
_zzzzzzzagreb (1)
_zzzzzzzagreb (11)
_zzzzzzzagreb (2)
_zzzzzzzagreb (3)
_zzzzzzzagreb (4)
_zzzzzzzagreb (5)
_zzzzzzzagreb (6)
_zzzzzzzagreb (7)
_zzzzzzzagreb (8)
_zzzzzzzagreb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava