Nekateri še vedno nespametni; kako do hrane, zdravil; Trimo: topli obroki

21.3.2020 | 13:20

Nekateri še vedno nespametni; kako do hrane, zdravil; Trimo: topli obroki
Nekateri še vedno nespametni; kako do hrane, zdravil; Trimo: topli obroki

Štab Civilne zaščite Občine Trebnje se je v tem tednu sestal na izredni seji, kjer se je seznanil s stanjem v občini Trebnje glede okužb s korona virusom. Opozorjeno je, da je v občini Trebnje povečano število okuženih oseb in da nekateri še vedno ravnajo nespametno oziroma v neskladju s protokoli preventivnega ravnanja, ki jih priporoča NIJZ. Pretekli teden se je iz tujine namreč vrnila skupina posameznikov, ki beleži to povečano okuženost.

Zaradi tega vse ponovno prosimo, da ravnate samozaščitno in upoštevate vsa navodila in protokole preventivnega ravnanja. Vse informacije najdete na spletni strani NIJZ: Koronavirus (SARS-CoV-2) - ključne informacije

S torkom so zaprta vsa športna in otroška igrišča v občini Trebnje, lokali in nekatere trgovine so zaprle svoja vrata, tudi v primeru pogrebov je ravno tako potrebno vzdrževati primerno razdaljo cca 1,5 m, da ne pride do okužbe. Pogrebi so izključno v ožjem družinskem krogu. 

Za dostavo živil iz trgovine, za vse občane, ki nimajo lastnega prevoza, oz. nimajo sorodnikov, smo aktivirali gasilce, ki jih lahko pokličete na telefon: 031 / 602 - 803. 

Za dostavo zdravil, spet za tiste, ki nimajo svojcev in so starejši, pokličite na številko Zdravstvenega doma Trebnje 07/ 3481 740 ali 07/ 3481 780. Za ta del je s strani Cicilne zaščite pooblaščen dr. Zdenko Šalda. 

Glede na to, da so vsi lokali v Trebnjem zaprti, bo Rdeči križ Trebnje skupaj z podjetjem Trimo iz Trebnjega zagotovil tople obroke, ki jih sedaj ni mogoče dobiti, namenjeni pa so starejšim. 

Naj iz tega mesta kljub vsemu pomirimo tiste, ki vas je pretirano strah, da v kolikor se držite navodil, ni nobene možnosti za okužbo. Ne dovolite, da se vam kdo približa, posebno če ste ogrožena skupina, to so starejši od 60 let. 

Spoštovane občanke in občani, glejmo s polno mero optimizma v prihodnost in OSTANITE ZDRAVI. 

Župan Občine Trebnje
Alojzij Kastelic

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.3.2020—     + (1)     – (1)     Oceni Jan Božič 

partizani so tut mel špeh,kruh,jabolčnik ko so ležal po hostah,pa so vseeno preživel

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava