Ostanimo doma: Pošljite nam fotografije!

17.3.2020 | 14:50

Obudite otroka v sebi, igrajte se s svojimi najmlajšimi ... (slika je simbolična, arhivska, iz novomeškega Centra za igralno terapijo)

Obudite otroka v sebi, igrajte se s svojimi najmlajšimi ... (slika je simbolična, arhivska, iz novomeškega Centra za igralno terapijo)

Da ''nič več ne bo tako, kot je bilo,'' te dni slišimo na vsakem koraku, ampak preden bomo sploh prešli na novi vsakdan, kakršenkoli ta že bo, je treba preživeti stroge ukrepe v času epidemije, čas osame, izolacije, skrbi, tesnobe ... in dolgčasa.

Kako ste se vi lotili novega načina preživljanja vsakdana? Ko ni več druženja s prijatelji, kavic na sončku, uric v kinu, ... celo ne obiskov staršev? Kako pomagate slednjim?

Če smo prej otroke odganjali od računalnikov in družabnih omrežij - imajo zdaj proste roke (in ure) ob tipkovnici in tablicah? Kako jih skušate zamotiti? Jim berete knjige? Se igrate z njimi? Gradite šotore pod odejami in pečete piškote? Se več pogovarjate? Veliko več ...

Dan ima nenadoma toliko ur, kajneda? Ste se lotili temeljitega čiščenja stanovanja? Zlikali perilo, ki ga še nikoli prej niste? Boste končno v albume polovili na stotine fotk minulih let? Dokončali nikoli končane domače projekte ... ki so čakali, da KONČNO IMATE ČAS.

Povejte nam, fotografirajte svoj vsakdan ... in nam utrinke pošljite na novice@lokalno.si. Lahko sestavite tudi daljši zapis, svoje razmišljanje, nam zaupate svoje skrbi, izkušnje in dobre prakse ... ali pa zgolj eno fotografijo opremite z le enim stavkom. Na primer: ''Naš oči je končno ugotovil, da se posoda ne pomije sama!'' Saj uganete, kdo bi bil na tej fotografiji v predpasniku ...

Vsi smo na istem - a skupaj močnejši. Naj vidimo, kako je pri vas ... pa mogoče dobimo kakšen namig še za nas:)

Ostanite optimistični, verjemite dobronamernim, pomagajte drugim, bodite zdravi.

In predvsem - ostanite doma!

Z nami, lokalci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava