AVDIO: S Petro in Tokcem je vse lažje!

28.2.2020 | 10:00

AVDIO: S Petro in Tokcem je vse lažje!
AVDIO: S Petro in Tokcem je vse lažje!

Tokčeva skladba je potrpežljivo čakala na Petro Ambrož, Trboveljčanko, ki jo je srce pripeljalo na Dolenjsko. Skladba Lažje je vse je tako zaživela v sveži preobleki, Petra pa se, in bil je že čas, predstavlja z avtorsko skladbo, ki je kot bi bila napisana prav za njo … In zato DAJE.

»Lažje je vse, kot reka v morje zlivam se … Pozabljam ne, a vseeno smejem se, vseeno smejem se … Daje mi, daje, a lejga tega zdej …«

Besedilo & glasba – Tomislav Jovanović Tokac

Producent & mix – Igor Ilić

Vokal – Petra Ambrož

Bobni – Stephan Emig

Bas kitara – Jani Hace

Klaviature – Tibor Burai

Kitara – Borut Perše, Jani Hace

Spremljevalni vokali – Tomislav Jovanović Tokac

Avtor fotografij: Alan Orlič
Avtor video animacije: Maj Valerij

Skladba je nastala pod okriljem produkcijske hiše INJA MUSIC RECORDS (Anja Pavlin, Igor Ilić)

ŽE OD MERCEDES BENDA NAPREJ …

»Ne dojemam še čisto dobro, kaj vse se dogaja … mogoče je tako še bolje, res ne bi želela, da mi to srečo pokvari ego,« je ob izdaji singla in sodelovanju s Tomislavom Jovanovićem Tokcem v smehu povedala Petra. Ne skriva veselja ob uresničitvi dolgoletnih sanj, saj Tokca občuduje že od Mercedes benda naprej.

DO VRHUNCA …

»Zgodila se je ljubezen na prvi posluh, vse naprej pa je bila samo nadgradnja do vrhunca, ki ga slišite,« je navdušena Petra. Glede besedila pa pove, da je film, ki se ji je v glavi zavrtel ob prebranem Tokčevem tekstu, silno preprost. »Vsaka šola nekaj stane. Ko odrasteš in se iz življenjskih lekcij naučiš izvleči prepotrebno gorivo za nadaljnje podvige, je vse nekoliko lažje.«

»You know you got it, if it makes you feel good,« je v zgodovino zapisala Petrina vzornica Janis. Dobre želje na dva promila in stiskanje po hodniku – dobro, zelo dobro dene.

BIOGRAFIJA

Petra Ambrož prihaja iz Trbovelj, kjer je živela svojih prvih 20, potem pa jo je pot odpeljala v Ljubljano ter naprej za srcem.

Prepeva že od malih nog. Prvi javni nastop je imela že pri zelo rosnih petih letih v oddaji Veseli tobogan in kot sama pravi, je takratni prvi aplavz začel njeno glasbeno kariero. Kasneje je nadaljevala na nižji glasbeni šoli v domačem kraju, kjer je igrala violino, ter v mešanem mladinskem pevskem zboru, kjer si je pridobila prepotrebno osnovno znanje pravilnega dihanja ter ogrevanja glasilk. Pot, ki je sledila v najstniških letih, je zaznamovala prvi band (Bohem), v katerem je pela spremljevalne vokale ob Nevi Marn ter pomagala ustvariti njihov prvi hit, katerega je kasneje zanje posnela tudi Lara Baruca (Kraljica sanj).

Zatem je sledilo še nekaj domačih zasedb ter sodelovanj z domačim bendom (Razvaline) na predvsem bikerski sceni, posledično kasnejše sodelovanje z bobnarjem (Matej Gosak – Bura) ter klaviaturistom (Juvan Gregor – Jufi) taiste skupine, ustvarili pa so band Any colour U like, ki so ga včasih dopolnili tudi z gosti (Jernej Trobentar, Matjaž Ugovšek – Ugo,..)

Zadnja leta nastopa predvsem s svojim bendom Ambrosia, tu pa tam pa tudi solo.

A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava