Viktor Miklič je praznoval 103. rojstni dan

27.2.2020 | 14:15

Viktor Miklič je praznoval 103. rojstni dan
Viktor Miklič je praznoval 103. rojstni dan
Viktor Miklič je praznoval 103. rojstni dan

V sredo, 19. februarja, je praznoval 103. rojstni dan Viktor Miklič iz Mačkovca pri Novem mestu. Prav na praznično popoldne smo ga ob visokem življenjskem jubileju na njegovem domu obiskali predstavniki župnijske Karitas Št. Peter – Otočec z domačim župnikom Jožetom Račkim. Slavljenec je bil obiska zelo vesel. Zaželeli smo mu še naprej veliko zdravja in dobrega počutja. Zapeli smo mu pesem Vse najboljše in z njim nazdravili. Povedal je, da so ga ta dan obiskali že predstavniki KORK, sosedje, znanci in prijatelji.

Povedal nam je, da ni bistvenih sprememb od prejšnjega leta. Januarja letos je bil prehlajen, a se sedaj dobro počuti. Dnevno zaužije pet obrokov. Kosilo mu med tednom pripeljejo iz novomeškega doma starejših občanov, med vikendom kuha njegov sin Viktor. Zajtrk in večerjo si pripravi sam. Čaka na pomlad in lepo vreme, da se bo ponovno odpravil na sprehod v bližnjo okolico doma oziroma do soseda Hočevarja.

Je naročnik Dolenjskega lista. Z veseljem ga prebere in se seznani z dogajanjem. Rad bere tudi romane, ki mu jih priskrbi njegova hčerka Zdenka. Če želi, ga sin Viktor odpelje na obisk k sorodnikom. Vsak večer na televiziji pogleda dnevnik in posluša napoved vremena ter prisluhne tudi obvestilom na radiu.

Kot zanimivost pove, da so lani v Dolenjskem muzeju v Novem mestu odprli zgodovinsko razstavo o okupacijskih mejah na Dolenjskem z naslovom En krompir, tri države. Naslov razstave je povzet po njegovih besedah: »V prvi Jugoslaviji leta 1941, ko je bil razpad, smo sadili krompir. No, potem so Nemci prišli, tako da smo ga obdelovali v nemški državi. Izkopavali smo ga pa v Italiji. V istem letu, na isti njivi.«.

Ponosen je na sina Viktorja, osrečujejo ga tudi hčerki Zdenka in Meta ter vnuki in pravnuki. Družbo mu dela lep siv maček Filip, ki se rad pride pocrkljat.

Tudi farani smo ponosni na našega najstarejšega farana Viktorja Mikliča, zato mu kličemo še na mnoga zdrava leta.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava