Pustno rajanje v Metliki

27.2.2020 | 10:10

Pustno rajanje v Metliki (Foto: DPM Metlika)

Pustno rajanje v Metliki (Foto: DPM Metlika)

Pustno rajanje v Metliki

Tudi letos sta Društvo prijateljev mladine Metlika in KUD Gadja zalega organizirala maškarado na pustno soboto. Dolga in zanimiva pustna povorka različnih mask, ki so se jim pridružile še maske iz sosednjih krajev, se je vila po metliških ulicah z Mestno godbo Metlika na čelu - do Trga svobode. Vsaka maska oziroma skupina mask se je predstavljala po svoje s poudarkom na častitljivi 170 – letnici Mestne godbe Metlika in trenutnih aktualnih družbenih dogodkih.

Ocenjevalna komisija ni imela lahkega dela, ker je morala izbrati najizvirnejše otroške posamezne in skupinske maske, ki so bile nagrajene. Na stojnicah so članice Društva kmečkih žena ponujale napitke, prostovoljke DPM pa so delile pustne krofe. Otroci so se zabavali v napihljivih gradovih, drugi pa so veselo rajali z našo prostovoljko, animatorko Lauro ob glasbi Mihe Veseliča. Prostovoljci in mladi člani Društva prijateljev mladine Metlika so poskrbeli tudi za bogat srečelov.

Zelo hvaležni smo vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pri pripravah in izvedbi tega že tradicionalnega in vsako leto bolj zanimivega medgeneracijskega pustovanja, s katerim ohranjamo stare metliške običaje za slovo od zime in prihod pomladi.

M. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava